O nouă parcare subterană, în P-ța Universității, sub fântână. Parcarea la suprafață va fi taxatăO nouă parcare subterană va fi construită în Piața Universității. Noul parcaj va fi construit în fața Facultății de Arhitectură, chiar sub fântâna arteziană. În același timp, se vor mai construi și noi rampe de acces și de ieșire din parcarea de la Intercontinental, una dintre ele fiind chiar în fața Teatrului Național. Pentru ca noul sistem de parcări de la Universitate să funcționeze, Primăria Capitalei va reduce drastic numărul locurilor de parcare de la sol, iar pentru cele care vor fi păstrate vor fi impuse taxe care să descurajeze utilizarea lor.

Primăria Capitalei va construi o nouă parcare subterană în zona Piața Universității. Parcajul Edgar Quinet, după cum a fost denumit proiectul,  va fi realizat în fața Facultății de Arhitectură, sub fântâna arteziană, vizavi de Hotelul Intercontinental.  Atât intrarea în parcare, cât și ieșirea se va face printr-un singur loc, respectiv pe strada Biserica Enei. Parcarea va avea 420 de locuri.

De asemenea, strada Edgar Quinet, din spatele Universității București va fi transformată în stradă pietonală.

Odată cu proiectul parcării Edgar Quinet a fost propusă și construirea unei noi intrări și a unei noi ieșiri pentru parcarea de la Intercontinental. Potrivit proiectului, prezentat miercuri în comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, se va construi o nouă intrare în parcare de pe Bd. Nicolae Bălcescu, pe sensul dinspre Piața Unirii către Bd. Magheru. Practic noua rampă de acces va fi construită chiar în fața TNB.

În același timp, va fi construită și o nouă iesire din parcare pe Bd. Carol I.

Parcarea Edgar Quinet este a treia parcare subterană construită în Piața Universității, după cea de la Intercontinetal (cu aprox. 1000 de locuri) și cea de vizavi de Universitatea București (cu aprox. 430 locuri).

"Pentru ca aceste parcări să funcționeze cred că ar trebui interzisă parcarea la suprafață sau impunerea unor taxe prohibitive", a spus arhitectul Bogdan Bogoiescu, membru în Comisia de Urbanism.

Directia de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei are deja un plan în acest sens, au anunțat reprezentanții municipalității. "Există un plan de reducere considerabilă a locurilor de parcare la suprafață în această zonă si introducerea unor taxe de parcare. Acest plan este analizat acum și va fi prezentat Comisiei în luna iunie", a precizat Ion Dedu, directorul executiv al Direcției de Transporturi din Primăria Caputalei.

Proiectul nu a fost însă pe placul întregii Comisii de Urbanism. "Mi se pare o investiție prea mare în raport cu plusul pe care îl aduce. Discutăm de un orășel subteran în centrul Capitalei care aduce o anumită densitate de trafic. Iar ieșirea de pe Bd. Carol I nu are sens. Ar putea fi pusă în altă parte", a spus arhitectul Vlad Cavarnali, membru în Comisia de Urbanism.

Parcarea Edgar Quinet va fi construită de Primăria Capitalei în cadrul unui parteneriat public-privat cu firma Interparking, care a admnistrează și celelalte parcări subterane de la Universitate. Într-un interviu acordat B365.ro în luna martie a acestui an, primarul general, Sorin Oprescu, spunea că lucările la această parcare vor începe în această vară: "Am încheiat un parteneriat public-privat cu Interparking, cei care au făcut şi parcarea de la Universitate. Parcarea de la Edgar Quinet va fi legată de cea de la Intercontinental. Se va putea trece dintr-o parcare într-alta. Aş vrea ca undeva spre august să începem lucrările. I-am rugat şi pe cei de la Intercontinental să facă din parcare o ieşire la suprafaţă direct în foaierul Teatrului Naţional, pentru cei care vin să vadă spectacolele." - declara primarul general Sorin Oprescu, într-un interviu acordat B365.ro. 

Etichete: Edgar Quinet, interparking, parcare subterană, realitatea, Universitate

0/3 COMENTARII
vlad
15 mai 10:22
+0
VOTURI
-0
Nu anulasera proiectul asta nebunesc??? Auzi sa faci iesiri din parcarile astea peste tot... inclusiv exact in fata TNB. Pai te chinuiesti sa-l readuci la forma initiala si pe urma iti bati joc asa??? I s-a pus pata lui Oprescu asa ca o sa se faca, probabil deja si-a luat mita de la firma care o sa primeasca afacerea. Daca tot faci parcari nene, cum adica pui taxa?? interzice complet orice parcare la suprafata in zona!!!
Cris
14 mai 18:07
+0
VOTURI
-0
Numai acolo nu si-au bagat nasul sa strice si sa faca santier si dezastru.

Bucuresteni, stati cu mana la sulla. Nu va pasa de orasul vostru. Cat o s-o mai labaritzi asa?
Andrei
14 mai 16:57
+0
VOTURI
-0
Si-au batut joc de proiectul initial. In loc sa faca o parcare sub toata strada Edgar Quinet, vor face o varza sub fantana, pe care o vor demola, asa cum au avut in plan acum 2 ani. Niste nenorociti toti... numai daca vor fi omorati scapam de ei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE