EDU.RO - BACALAUREAT 2017. SIMULARE VINERI 17 MARTIE. BAREM PROBA LA ALEGERE în funcţie de profilEDU.RO - BACALAUREAT 2017. SIMULARE VINERI 17 MARTIE. BAREM PROBA LA ALEGERE în funcţie de profil. Vineri, 17 martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor simula proba la alegere pentru examenul de bacalaureat. Peste 450.000 de tineri de clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au participat la simulările pentru evaluarea naţională şi bacalaureat.

Bacalaureat
Bacalaureat

EDU.RO - BACALAUREAT 2017. SIMULARE VINERI 17 MARTIE. BAREM PROBA LA ALEGERE în funcţie de profil. 

Liceeni clasele a XI-a şi a XII-a susţin, vineri, simularea la proba scrisă la alegere, în funcţie de profil sau specializare: biologie, chimie, fizică, informatică, economie, geografie, fiolosofie sau psihologie.

SUBIECTELE şi BAREMUL de corectare pentru proba de profil pot fi descărcate de pe edu.ro. 

Rezultatele acestor simulări vor fi afişate pe 31 martie. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ rezultatele elevilor vor fi discutate individual, fiind solicitate şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, pentru găsirea unor soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

EDU.RO - BACALAUREAT 2017. SIMULARE VINERI 17 MARTIE. BAREM PROBA LA ALEGERE în funcţie de profil. 

Joi, elevii de la a VIII-a au avut simularea la matematică pentru evaluarea naţională şi liceeeni au susţinut simularea la proba de profil: matematică sau istorie. Marţi, s-a susţinut proba scrisă la limba maternă, iar luni la limba română.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută, cum era până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale.

EDU.RO - BACALAUREAT 2017. SIMULARE VINERI 17 MARTIE. BAREM PROBA LA ALEGERE în funcţie de profil. 

Calendarul simulării are următoarea configurație:

13 martie 2017- Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a - Bacalaureat (clasa a XII-a)
14 martie 2017- Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
16 martie 2017- Probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
17 martie 2017- Proba E)d) - proba la alegere a profilului și specializării - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)
Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

EDU.RO - BACALAUREAT 2017. SIMULARE VINERI 17 MARTIE. BAREM PROBA LA ALEGERE în funcţie de profil. 

Etichete: bacalaureat 2017, BAREM PROBA LA ALEGERE, edu.ro, în funcţie de profil, SIMULARE VINERI 17 MARTIE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h