Eduard Armeanu, demis de la conducerea Administraţiei Spitalelor din BucureştiEduard Armeanu a fost demis de la conducerea Administrației Spitalelor din București, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit legăturile pe care acesta le avea cu fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu.

Eduard Armeanu, demis de la conducerea Administratiei Spitalelor din Bucuresti
Eduard Armeanu, demis de la conducerea Administraţiei Spitalelor din Bucureşti

Postul a fost preluat interimar de Răzvan Nițu, un fost inspector ANAF.

Între timp, Gazeta Sporturilor publică noi informații potrivit cărora Eduard Armeanu a plecat de la șefia Administrației Spitalelor, însă nu ar fi reușit să-și șteargă urmele. GSP insistă că acesta a fost parte dintr-un sistem corupt.

"Armeanu, pentru noi, este Secureanu 2" este titlul sub care Gazeta Sporturilor publică noi informații despre rețeaua presupus ilegală de la spitalul Malaxa și Spitalul Județean de Urgență Ilfov. Potrivit GSP, Eduard Armeanu – până de curând șef al Administrației Spitalelor – ar fi săvârșit, la spitalul Ilfov pe care l-a condus în trecut, fapte similare de corupție celor de la spitalul Malaxa.

Aceste informații ar apărea și în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, trimis la DNA.

Concret, Eduard Armeanu ar fi acordat contracte pe bandă rulantă unor firme de IT, fără să poată demonstra ce au prestat acestea.

GSP scrie că, în timp ce banii mergeau la pilele managerului, la secția de nou-născuți a spitalului Ilfov s-au refolosit materialele sanitare de unică folosință. Ajuns șef la Adminsitrația Spitalelor, Eduard Armeanu și-ar fi adus și contractele cu aceste pile. Printre firmele care au câștigat contracte cu spitalele Ilfov și Malaxa s-ar număra și unele controlate Mircea Oprescu, nimeni altul decât fiul fostului primar al Capitalei – Sorin Oprescu.

Joia trecută, Eduard Armeanu a fost demis de la Administrația Spitalelor, iar jurnaliștii GSP remarcă faptul că Primăria Capitalei a confirmat informația abia după ce aceasta a apărut în presă.

Eduard Armeanu a condus Spitalul Ilfov timp de 6 ani, iar Administrația Spitalelor timp de 6 luni.

Etichete: Eduard Armeanu, Eduard Armeanu demis, florin secureanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE