Șeful ASPA: În 12-18 luni, am scăpa de câini, dacă vom trece la eutanasiereCoordonatorul activități Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a estimat vineri termenul în care orașul nu va mai avea câini vagabonzi pe străzi, dacă se va proceda la eutanasierea animalelor prin schimbarea legislației.

Hingherii in actiune
Hingherii în acțiune

Răzvan Băncescu a spus că termenul ar fi cuprins între 12 și 18 luni, în condițiile trecerii la eutanasierea câinilor nedoriți, în funcție de rata de prindere pe zi. Odată cu externalizarea serviciilor de prindere a câinilor, municipalitatea va avea la dispoziție 

65.000 de câini maidanezi se estimează că trăiesc pe străzile din Capitală. Această cifră este însă disputată, având în vedere că a fost calculată pe baza unor estimări.

Consiliul General al Municipiului București a votat vineri în favoarea organizării referendumului cerut de primarul general Sorin Oprescu. Referendumul va costa 1,5 milioane de euro, bani proveniți din fondul de rezervă al municipalității. 

Întrebarea care va fi adresată la referendumul local va fi următoarea: "Sunteți de acord cu eutanasiera câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București, neadoptați în termenul prevăzut de lege? Da, sau nu?" - a spus Sorin Oprescu. Termenul legal este de șapte zile de la prinderea câinilor, a adăugat primarul general, iar referendumul  referendumul se va organiza pe 6 octombrie. 

Sondaj de ultimă oră: Câți dintre bucuresteni sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor

 

 

Etichete: ASPA, Consiliul General, eutanasierea câinilor, răzvan băncescu

0/2 COMENTARII
alexandra
06 sep 23:14
+0
VOTURI
-0
De ce doar in bucuresti in restul oraselor trebui sa asteptam intai sa fie mancat de viu cate un copil ca sa se ia masuri in toata tara trebuiesc sa fie nr mortilor =cu nr oraselor? Trebui cite un om sau copil omorat de caini in fiecare orasi nu se pot lua masuri inaine?
catalina
06 sep 17:23
+0
VOTURI
-0
Mult! Am copil mic, vreau sa ma plimb linistita cu copilul afara,nu mai am rabdare nici 3 luni!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h