Elan Schwartzenberg, urmărit internaţional. Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare în lipsăŞeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a declarat, marţi, că Poliţia Română a cerut instanţei ca Elan Schwartzenberg să fie dat în urmărire internaţională, după ce luni seara a fost dat în urmărie naţională.

Elan Schwartzenberg
Elan Schwartzenberg
Foto: capital.ro

"Am solicitat urmărirea internaţională, instanţa nu s-a pronunţat în acest caz, în funcţie de decizia instanţei vom acţiona ca atare", a declarat Bogdan Despescu, şeful Poliţie Române, scrie Mediafax.

"Suntem în procedută de eliberare a mandatului de arestare preventivă" a mai declarat acesta cu privire la situaţia omului de afaceri.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, luni, poza acestuia apărând pe site-ul Poliţiei la persoane urmărite, fiind parte din procedură, după ce Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lispă pe numele lui.

Poliţia Română l-a dat în urmărire naţională pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg , fiind parte din procedură, după ce Tribunalul Bucureşti a emis, vineri, mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile pe numele acestuia. Odată publicat acest anunţ, omul de afaceri va fi căutat în ţară, iar dacă nu va fi găsit, anunţul va fi publicat pe site-ul Europol şi Interpol, fiind vorba de urmărire internaţională.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai, fiind acuzat de complicitate la dare de mită, în solicitare DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală.

"În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", precizează DAN în comunicatul de presă.

"Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi. Societatea off shore este o societate înmatriculată în Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi în Liechtenstein. Toate operaţiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, în calitate de beneficiar real şi puse în executare de o altă persoană", mai explică procurorii.

Cauza este disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată Radu Mazăre, fiind acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a îl ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Etichete: Elan Schwartzenberg, Elan Schwartzenberg ARESTARE, Elan Schwartzenberg urmărit internaţional

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE