Elcen a mărit capacitatea de producție de energie termică, în timpul viscolului anunțatElcen a mărit capacitatea de producție de energie termică a CET Vest, în condițiile viscolului anunțat în București.

Elcen a marit capacitatea de productie de energie termica, in timpul viscolului anuntat
Elcen a mărit capacitatea de producție de energie termică, în timpul viscolului anunțat
Foto: capital.ro

Electrocentrale București (ELCEN), furnizorul de agent termic al RADET, a suplimentat capacitatea de producție de energie termică a CET Vest, punând în funcțiune, în dimineața zilei de sâmbătă, încă un bloc termoenergetic al centralei, în perspectiva codului portocaliu de viscol anunțat pentru Capitală, informează profit.ro.

"Luând în considerare prognoza meteorologilor pentru perioada următoare și nivelul scăzut al temperaturilor, ELCEN a luat măsura preventivă de pornire a unui bloc termoenergetic în centrala București-Vest, prin ofertare pe piața de echilibrare", se arată într-un comunicat al ELCEN.

Blocul termoenergetic din centrala București-Vest a intrat în producție sâmbătă, 16 ianuarie, la ora 3.00 și asigură un surplus de energie termică de 120 – 140 gigacalorii/oră.

"Pentru perioada imediat următoare, pentru care meteorologii au emis o avertizare de tip cod portocaliu, dar și de fiecare dată când condițiile meteorologice o vor impune, ELCEN, împreună cu RADET vor asigura repartizarea acestei energii suplimentare din zona București-Vest", se mai spune în comunicat.

ELCEN a mai anunțat că, în prezent, furnizează agentul termic în parametrii comandați de RADET București.

"ELCEN și RADET au discuții comune zilnice în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente privind buna funcționare a sistemului de încălzire", precizează producătorul de energie termică.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare cod galben de ninsori începând de sâmbătă, pentru zona de sud și sud-est a țării, precum și un cod portocaliu de viscol pentru mai multe județe, inclusiv pentru București.

Etichete: caldura bucuresti, ELCEN

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE