ELCEN a pus POPRIRE pe conturile RADET. Bucureștenii riscă să rămână fără APA CALDĂ în câteva zileELCEN a pus poprire pe conturile RADET, pentru a-și recupera 250 de milioane lei din datoria de circa 3 miliarde de lei. Poprirea a fost pusă în urmă cu o săptămână și RADET anunță acum că, în câteva zile, sistemul va fi blocat și bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă.

Elcen a pus POPRIRE pe conturile RADET. Regia anunta ca OPREȘTE APA CALDA in cateva zile
Elcen a pus POPRIRE pe conturile RADET. Regia anunță că OPREȘTE APA CALDĂ în câteva zile
Foto: reporterntv.ro

ELCEN a pus de circa o saptamana poprire pe conturile RADET in proportie de 100% pentru a-si recupera 250 milioane lei din datoria de circa 3 miliarde. Oficialii RADET spun ca nu mai pot plati salariile angajatilor regiei si nu mai interveni in caz de avarii, fiind doar o chestiune de zile pana la blocarea sistemului si inchiderea retelei.

"Astazi a avut loc sedinta Consiliului de Administratie al ELCEN in vederea luarii unei decizii in ceea ce priveste poprirea aplicata conturilor bancare ale RADET. Membrii Consiliului de Administratie au decis, in unanimitate, respingerea solicitarii RADET de a reduce gradul de poprire si mentinerea lui la 100%. Decizia de mentinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinata de faptul ca furnizorii de gaze naturale si servicii auxiliare de transport si distributie au actionat ELCEN in instanta pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. Acest deficit a fost cauzat si de neonorarea de catre Primaria Municipiului Bucuresti a platii subventiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termica livrata populatiei. Mai mult, Primaria Municipiului Bucuresti nu a dispus masurile necesare pentru utilizarea totala a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizand ultima transa de 32 de milioane de lei", se arata intr-un comunicat emis de ELCEN.

Gabriel Dumitrascu, seful Consiliului de Administratie al RADET, a declarat pentru HotNews.ro ca in cazul in care poprirea de 100% nu se va ridica de pe conturile Regiei, nu se mai pot plati salariile angajatilor si nu se mai poate interveni la avarii, iar in cateva zile se va bloca sistemul si se va inchide reteaua.

"De circa o saptamana avem conturile blocate in proportie de suta la suta. Inainte ne ramanea un procent de 14,5% pentru salariile angajatilor si interventii la avarii. Ieri a fost zi de salariu si nu am putut plati. Daca nu deblocam conturile in cateva zile, se blocheaza toata reteaua. Deocamdata mai putem interveni cu ce avem in stoc, dar este vorba de zile. In plus, ceilalti furnizori, apa, electricitate, vor opri si ei furnizarea. Eu cred ca vrea cineva sa puna gaz pe foc in aceasta perioada. In ceea ce priveste neplata subventiei pe anul 2016, Primaria Capitalei a dat banii pentru subventie, in contul ESCROW, ELCEN ia banii de acolo, insa ei ii deconteaza pentru penalitati si spun ca vor alti bani pentru subventie. Nu este treaba Primariei cum deconteaza ELCEN banii", a explicat Gabriel Dumitrascu.

"Am solicitat ELCEN diminuarea popririi cu sumele necesare functionarii. Cand eu nu pot acoperi aceste costuri, trebuie sa inchid reteaua. Deficitul de cash nu este din cauza noastra ci a reglementarilor proaste care nu au tinut cont de fluxul de bani de pe intreg circuitul si din cauza institutiiilor care nu si-au achitat obligatiile asumate prin lege. Ministrerul Dezvoltarii nu a platit diferenta de pret aferenta perioadei 2006- 2011 pentru incalzire, circa 740 milioane lei. Primaria Capitalei a platit subventia la incalzire si cu o intarziere de un an si astfel s-au acumulat penalitati. Noi am atacat in instanta Hotararea de Guvern care stabileste metodologia de calcul a pretului la gigacalorie fiindca suspectam ELCEN de subventie incrucisata. Metodologia de calcul trebuia stabilita de ANRE si ANRSC", a adaugat Dumitrascu.

In acest moment, in urma sentintei civile numarul 2346/11.05.2015 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 64899/3/2011, RADET este obligata sa plateasca ELCEN suma de 259 de milioane de lei, reprezentand datorii restante conform protocolului incheiat intre Primaria Bucuresti - RADET - ELCEN in 18.12.2008.

Totodata, ELCEN detine impotriva Radet Bucuresti un alt titlu executoriu in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de catre Tribunalul Bucuresti a ordonantei de plata solicitata de catre ELCEN.

Etichete: apă caldă, ELCEN, poprire, RADET

0/7 COMENTARII
Of of of
20 apr 06:12
+0
VOTURI
-0
Vai vai vai si of of of... Io-ti explicai un singur lucru, pe langa care tu te invarti ca musca. Industria a fost gandita de Ceausescu sa fie dependenta de alte industrii, ca toata lumea sa aiba de lucru. De-aia spun ca nu poti cere inchiderea unuia pentru ca dai si in altii.
De Oltchim ai auzit? Ce s-a inchis la Oltchim?

Dar da, daca te uiti la telenovele coreene, iti inteleg nivelul de cultura. Lasa insa viata reala celor care o traiesc si tu du-te si vorbeste la Ora copiilor.
Vai vai vai
19 apr 21:56
+0
VOTURI
-0
:)) Vai vai vai! Ia te uita cine comenteaza aici ca "Andriean Vidian". Ce se-ntimpla? S-au terminat telenovelele coreene? Spune si cu ce te ocupi in realitate, tu care te pricepi la toate, "domnule" Sorin Adrian.
Moarte trolilor
19 apr 21:41
+0
VOTURI
-0
E plin pe aici de troli platiti...
Insa iata ca "noul conflict" dintre Elcen şi RADET tocmai s-a terminat demonstrind din nou JOCUL POLITIC bine regizat ca sa dea bine inainte de alegeri.
Salariatii amarasteni isi iau banii cu 5 zile intirziere, insa nu conteaza, pentru ca oameni onesti si muncitori ca Gabi si Andriean spun ca ei de fapt "o freaca".
Stimabililor, va reamintesc ca toata conducerea RADET Bucuresti e numita politic. Acum sunt la rind lipitorile de la PNL, insa in ultimii 15 ani s-au perindat toate partidele si indiferent de culoarea politica, toti au fost PARAZITI INCOMPETENTI.
Poate salariatii chiar ar trebui s-o "frece", sa dispara odata vaca asta de muls.
Andriean Vidian
16 apr 23:30
+0
VOTURI
-0
@ Hotii din capul tau
Cu ce e ala hot, Gabi? Ca n-a fost de acord cu tine? Ia spune-mi si mie ce anume produce ELCEN, in afara de energie termica. Un pic de curent electric? Crezi ca sunt cumva competitori cu producatorii consacrati de energie electrica? Visezi frumos.
Iti spun si eu acelasi lucru: ELCEN produce doar energie termica pentru RADET, restul de energie electrica fiind doar un produs secundar. Daca RADET nu mai cumpara energie termica de la ELCEN, ELCEN moare.
Sau imi poti da tu exemple de cumparatori de energie electrica de la ELCEN? Ia, hai ca-s curios.

Io zic ca tu esti hotul. Ma contrazici?
Hotii care ne conduc
16 apr 14:06
+0
VOTURI
-0
@Valentin:
Esti ruda cu Vitalariu de la RADET Bucuresti? Ca esti la fel de hot. Sau poate esti doar neinformat...
ELCEN produce doar energie termica?!!!!! Moare RADETul si moare ELCEN?
Valentin
16 apr 07:30
+0
VOTURI
-0
Daca Radet se inchide, se va inchide si Elcen, ca doar Radet-ului ii vinde caldura produsa. Atat.
Pe de alta parte, Elcen vinde Radet cu termen de plata 15 zile. Radet vinde populatiei cu termen de plata 40 de zile. Cum sa nu fie restante?
Deci, gabitzule tata, ca sa intelegi, toti banii platiti de populatie catre Radet merg la Elcen pentru plata restantelor facute astfel. Informeaza-te inainte de a debita tampenii.
gabi
15 apr 16:49
+0
VOTURI
-0
asta cu salariile la angajati nu conteaza ca si asa o freaca toata ziua. jumate din ei trebuie dati maine afara . stam si muncim ca prostii sa aiba astia de unde fura . asa ca din partea mea, puteti intra si in faliment nenorocitilor. In afara sa cersiti bani, in rest nu stiti decat sa furati banii obtinuti din cersit . ca de produs nu produceti nimic.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE