ELCEN ar putea fi transferată de la Ministerul Energiei la Primăria CapitaleiGuvernul PSD-ALDE este dispus să transfere Electrocentrale București, furnizorul de agent termic al RADET, de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei, ceea ce ar facilita realizarea proiectului mai vechi de contopire prin fuziune a celor două companii aflate în prezent în insolvență și de ștergere a datoriilor istorice de peste 3,6 miliarde lei ale RADET către ELCEN.

ELCEN ar putea fi transferata de la Ministerul Energiei la Primaria Capitalei
ELCEN ar putea fi transferată de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei

"(...) ELCEN va fi transferată în patrimoniul municipiului București, dacă municipalitatea va solicita acest lucru", se arată în programul de guvernare PSD-ALDE pentru perioada 2017-2020.

Transferul este programat pentru ultimul trimestru al acestui an, relevă un document oficial obținut de Profit.ro.

De altfel, potrivit unor surse din piață, este foarte posibil ca și viitoarele planuri de reorganizare ale celor două entități insolvente, în vederea redresării lor financiare, să aibă în vedere fuziunea dintre RADET și ELCEN. RADET este controlată de Primăria București, iar ELCEN – de către Ministerul Energiei, cu 97,5% din acțiuni, restul de 2,5% din capital fiind în posesia Romgaz, principalul furnizor de gaze naturale al ELCEN și unul din cei mai mari creditori ai acesteia. Romgaz se află tot sub controlul Ministerul Energiei, care deține peste 70% din acțiunile producătorului de gaze.

CITEŞTE ŞI Gheorghe Piperea a REZILIAT CINCI contracte ale RADET, după ce a intrat în insolvenţă

Etichete: ELCEN, insolvenţă radet, Primăria Capitalei, program guvernare psd, RADET

0/3 COMENTARII
Hai sa ne prefacem ca...
05 ian 23:31
+0
VOTURI
-0
Presa, cereti detalii despre cele 5 contracte reziliate de la Radet cu care se bate in piept azi ROMINSOLV ca sa vedeti ca sunt doar praf in ochi.
Piperea prin reprezentantul Mateita Florian acopera sute de incompetenti angajati politic, din care zeci sunt platiti FARA SA DEA PE LA SERVICI.
La radet a fost jaf si jaful continua, indiferent de culoarea politica, cu binecuvantarea organizatiei mafiote numita sindicat.
Sa vedeti noua organigrama la care lucreaza baietii speciali. Uitati-va la listele cu actuala si fosta conducere. Priviti numele care se repeta, deschideti cvurile si declaratiile de avere si interese. O suita de incompetenti periculosi care sug banul public.
Administrator special
05 ian 23:27
+0
VOTURI
-0
Primul lucru pe care l-a facut Sorin Chirita administatorul special al RADET a fost sa ceara un telefon Samsung S7 Edge, pe care l-a si primit si-l foloseste mandru ca orice fomist politic. Asta spune TOTUL despre intentiile lui de redresare a regiei...
Jaf jaf jaf
05 ian 23:26
+0
VOTURI
-0
Eu ca angajat va spun ca insolventa Radet Bucuresti e doar un circ ieftin.
Administratorii sunt INCOMPETENTI si RAU INTENTIONATI. Nu au de gand sa ia nici o masura de eficientizare sau imbunatatire.
Chirita Sorin directorul general si Mateita Florian responsabilul desemnat de firma lui Piperea sunt niste glume proaste monumente de nesimtire si ingamfare.
In noiembrie si decembrie au comunicat salariatilor sa stea linistiti ca preconizeaza 5 ani de relas in asa zisa insolventa. Pe spatele dobitocilor de abonati, normal. (Printre care ma numar si eu...)
Mass-media ar face bine sa investigheze nitelus probelma, nu doar sa execute comunicate servite de madam Firea si ciracii ei.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE