ELCEN cere PMB despăgubiri pe un teren expropriat pentru PASAJUL Nicolae Grigorescu-Splai DudescuElectrocentrale București (ELCEN), controlată de Ministerul Energiei, furnizorul de agent termic al RADET, operatorul de termoficare din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB), a dat în judecată Primăria la începutul lunii iulie solicitând despăgubiri în valoare de peste 1 milion de lei pentru exproprierea de către PMB în 2013, în mandatul fostului primar general Sorin Oprescu, a unui teren al ELCEN în vederea construirii Pasajului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

FOTOGALERIE. Stadiul lucrarilor la Strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu
FOTOGALERIE. Stadiul lucrărilor la Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Dosarul a fost înregistrat pe 6 iulie 2016 la Tribunalul București. Pe 12 septembrie, instanța a decis să respingă cererea de chemare în judecată formulată de ELCEN, însă producătorul de energie termică poate solicita reexaminarea solicitării, scrie profit.ro.

"ELCEN urmează să formuleze o cerere de reexaminare în acest dosar, în termenul prevăzut de lege", au declarat reprezentanții ELCEN.

Lucrările la Străpungerea Bulevardul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu au demarat în 2010 și ar fi trebuit finalizate în 2013, însă au fost întrerupte la puțin timp de la debut, după execuția a circa 20% din proiect, tocmai din cauza problemelor și litigiilor apărute cu exproprierea terenurilor și imobilelor necesare lucrărilor, precum și cu despăgubirile cuvenite proprietarilor, considerate a fi prea costisitoare de către municipalitate. Blocajul a durat 4 ani, lucrările fiind reluate în 2014.

Terenul ELCEN care a fost expropriat de Primărie pentru cauză de utilitate publică este în suprafață de 118 mp și se află pe strada Releului nr. 2B, sector 3. Potrivit Hotărârii nr. 155/2012 a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), instituția estima despăgubirea cuvenită ELCEN pentru respectivul teren la 112.529,64 lei.

Etichete: despagubiri elcen, ELCEN, pasajul nicoale grigorescu splai dudescu, Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

0/1 COMENTARII
El Cecen
30 sep 12:58
+0
VOTURI
-0
"Electrocentrale București (ELCEN) [...] a dat în judecată Primăria la începutul lunii iulie solicitând despăgubiri în valoare de peste 1 milion de lei"
"Terenul ELCEN care a fost expropriat de Primărie pentru cauză de utilitate publică este în suprafață de 118 mp și se află pe strada Releului nr. 2B, sector 3. Potrivit Hotărârii nr. 155/2012 a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), instituția estima despăgubirea cuvenită ELCEN pentru respectivul teren la 112.529,64 lei."

De unde se vede clar ca ELCEN actioneaza politic. N-a mers cu RADET, incearca cu despagubirile...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h