Reacția ELCEN: Creşterea preţului gigacaloriei a fost stabilită de ANREPreţurile la care ELCEN Bucureşti vinde gigacaloria destinată consumului populaţiei şi clienţilor industriali au crescut de la 1 ianuarie ca urmare a unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Reactia ELCEN: Cresterea pretului gigacaloriei a fost stabilita de ANRE
Reacția ELCEN: Creşterea preţului gigacaloriei a fost stabilită de ANRE
Foto: observatorul.ro

"Preţul gigacaloriei pentru populaţie a crescut de la 1 ianuarie 2015, de la 166,1 lei/gigacalorie la 186 lei/gigacalorie (aproximativ 160 lei/MWh), potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei", se arată într-un comunicat al ELCEN citat de Mediafax.

Decizia ANRE a intrat în vigoare la 1 ianuarie. ANRE transmite producătorilor de energie termică, la sfârşitul fiecărui an, tarifele de facturare pentru consumatorii casnici şi noncasnici pentru anul următor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că RADET a fost înştiinţată de ELCEN la sfârşitul anului trecut că din 1 ianuarie 2015 va creşte tariful cu 10,2%.

CITEȘTE ȘI: FACTURILE LA CĂLDURĂ CRESC DIN IANUARIE 2015. ELCEN crește prețul GIGACALORIEI cu 10,2%

Oprescu a spus că Primăria nu a fost consultată şi nici informată de către ELCEN de această creştere de tarif, însă majorarea tarifului nu va fi suportată de populaţie, ci din bugetul municipalităţii.

ELCEN produce energia termică şi o vinde către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), care apoi o furnizează clienţilor finali.

Pentru consumatorii industriali preţul gigacaloriei este de 216,7 lei/gigacalorie (186,3 lei/MWh) pentru anul în curs.

Preţul gigacaloriei a fost anul trecut în Bucureşti 341 de lei, din care populaţia a plătit 169,88 de lei, iar Primăria a suportat prin subvenţie peste 50% din preţ, respectiv 171,18 lei.

Populaţia Bucureştiului consumă anual aproximativ 4,2 milioane de gigacalorii.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%). Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional.

Etichete: 1 IANUARIE 2015, ANRE, creștere preț Gigacalorie, ELCEN, RADET, Sorin Oprescu

0/1 COMENTARII
CEZAR60
12 ian 11:54
+0
VOTURI
-0
SI CA URMARE S-A OPRIT APA CALDA SI CALDURA IN DRUMUL TABERII DIN 12 IAN. 2015 !!!! ....... O FI INVIAT CEAUSESCU ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE