ELCEN cere scumpirea apei utilizate la încălzirea locuințelor.RADET anunţă că NU va modifica tarifulUPDATE RADET Bucuresti anunta, luni, ca SC Electrocentrale Bucuresti SA a cerut în data de 14 ianuarie cresterea cu 19% a pretului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m³ la 5,99 lei/m³. Apa de adaos este apa utilizată în menținerea presiunii în rețelele de termoficare, având o contribuție indirectă la încălzirea locuințelor din Capitală. Regia a anunţat că negocierea preţului pentru apa de adaos nu va influenţa tariful perceput populaţiei

ELCEN scumpeste apa destinata incalzirii locuintelor din Bucuresti
ELCEN scumpește apa destinată încălzirii locuințelor din București

Solicitarea majorarii cu 19% a fost facuta dupa ce, initial, la sfârsitul lunii decembrie 2015, SC Electrocentrale Bucuresti SA a cerut cresterea cu 27% a pretului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m³ la 6,38 lei/m³.

"Conform adresei transmise de ELCEN în data de 29.12.2015 catre RADET, se arata ca fundamentarea cresterii pretului pentru apa de adaos cu 27% are la baza mai multi factori, printre care si cresterea fondului de salarii destinat personalului acestei societati, fond de salarii care este deja prevazut în calculul tarifului la Gcal. În fundamentarea cresterii pretului, un procent de 4,06 îl reprezenta valoarea destinata cheltuielilor cu personalul angajat ELCEN, majorarea fiind justificata prin faptul ca în anul 2009 fondul de salarii nu cuprindea "adaosurile de sarbatori" destinate salariatilor ELCEN", anunță RADET. 

"În urma corespondentei purtate pe aceasta tema cu SC Electrocentrale Bucuresti SA, prin care institutia noastra si-a exprimat obiectiunile cu privire la cresterea pretului pentru apa de adaos, societatea a revenit cu o noua solicitare de majorare a pretului apei de adaos cu 19%", au mai precizat reprezentanții RADET. 

Directorul general al RADET București, Valentin Vițalariu, a declarat luni că negocierea prețului pentru apa de adaos nu va influența tariful perceput populației.

"Ne afectează pe noi, pe RADET. Aceasta nu înseamnă că noi, la rândul nostru, vom descărca la populație, mai ales în această perioadă. Este important de știut că noi apărăm în continuare interesele bucureștenilor, chiar dacă suntem supuși unui tur de forță din partea furnizorilor noștri, indiferent cine sunt aceștia", a afirmat Vițalariu, citat de romaniatv.net. 

Etichete: apă, ELCEN, RADET, scumpire, termoficare

0/4 COMENTARII
SIBNET
19 Jan 08:13
+0
VOTURI
-0
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
Suportul
18 Jan 22:36
+0
VOTURI
-0
Vipere nemernice ce sunteti. LOL.
Precis tu consideri si ca platesti apa rece la pret de apa calda, nu? Ca doar asa-ti arata tie apometrele, nu?

LOL.
Suporta toti bucurestenii
18 Jan 21:03
+0
VOTURI
-0
Ba afecteaza nene Vitalariu, insa nu direct abonatii RADET, ci toti cetatenii platitori de taxe din Bucuresti. Nu cred ca mai exista cineva care sa creada aberatiile din comunicatele voastre, RADET si ELCEN, vipere nemernice ce sunteti!
Cris
18 Jan 18:43
+0
VOTURI
-0
Asta ar conduce la scumpirea gigacaloriei, lucru cu care nu poate fi absolut nimeni de acord.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE