ELCEN se divizează și va fuziona cu RADETELCEN, cel mai mare producător de energie termică local, se va diviza şi va transfera părţi din patrimoniu către două societăţi nou înfiinţate, Electrocentrale Constanţa şi Electrocentrale Titan, care vor trece ulterior la autorităţile locale, iar compania rămasă va fuziona cu RADET, scrie MEDIAFAX.

RADET
RADET
Foto: rtv.net

Operaţiunea vizează restructurarea şi eficientizarea activităţii Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), proiectul de divizare fiind publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, compania se va diviza iar părţi din patrimoniu vor fi transmise către două noi companii: Societatea Electrocentrale Constanţa, respectiv Societatea Electrocentrale Titan.

"Divizarea va fi urmată de transferul integral al acţiunilor Electrocentrale Bucureşti şi Electrocentrale Constanţa în portofoliul autorităţilor locale. Pe agendă se mai află fuziunea cu RADET, odată ce Regia Autonomă se va transforma în societate comercială. În urma fuziunii, vom avea un punct comun privind strategia de dezvoltare a SACET-urilor, urmărind creşterea eficienţei şi optimizarea costurilor, ţinând cont de nivelul de suportabilitate al consumatorilor finali. În acelaşi timp, SACET-urile vor putea să dezvolte strategii comerciale de fidelizare a consumatorilor racordaţi la sistem, precum şi de reconectare a celor care au luat decizia de a folosi centrale proprii, pe gaz natural", a declarat într-un comunicat directorul geneal al ELCEN, Gabriel Ignat.

În urma divizării, ELCEN va deţine centralele termoelectrice Vest, Sud, Grozăveşti, Progresu şi Uzina de Reparaţii, precum şi alte bunuri/active care nu vor fi alocate noilor societăţi.

Electrocentrale Constanţa va avea în portofoliu Centrala Termoelectrică Palas şi reţelele de transport al energiei termice ce deservesc oraşul Constanţa, precum şi alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

Electrocentrale Titan va deţine centralele termoelectrice Titan şi Fântânele, precum şi alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (85%) şi unul dintre principalii furnizori de energie electrică din ţară (7%).

Compania a fost înfiinţată în decembrie 2002, ca filială a Termoelectrica, şi este deţinută de Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie.

În 2013, ELCEN a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 1,7 miliarde de lei (380 milioane de euro) şi un profit net de 51 milioane de lei (11,7 milioane de euro).

La sfârşitul lunii martie, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a schimbat conducerea companiei, desemnându-l în funcţia de director general pe Gabriel Ignat.

Etichete: Bucureşti, ELCEN, RADET

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h