Elena Udrea i-a luat faţa lui Oprescu pe Canalul Dunăre-BucureştiElena Udrea propune patru candidati pentru sefia Primaria Capitalei
Elena Udrea propune patru candidaţi pentru şefia Primăria Capitalei

Finalizarea Canalului Dunăre - Bucureşti „este un proiect cu implicaţii multiple atât navigabile, turistice, economice, irigaţii şi care practic a fost abandonat, dar valoarea lui nu trebuie să fie uitată”, a arătat prim-ministrul miercuri, adăugând că acest proiect va fi realizat de MDRT în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.

Canalul Bucureşti-Dunăre ar trebui să fie lung de 73 de kilometri şi lat de 80 de metri, cu o adâncime minimă de 4,5 metri. Proiectul include şi construcţia a patru ecluze şi a trei porturi, dintre care două la Bucureşti: unul pe Argeş, lângă comuna 1 Decembrie, iar celălalt la Glina, pe râul Dâmboviţa. Canalul va avea o capacitate de până la 20 de milioane de tone marfă tranzit anual, va asigura irigarea a 150.000 de hectare de teren şi producerea a 58 de gigawaţi/oră.

Elena Udrea mai câştigă astfel o bătălie cu primarul general Sorin Oprescu, acesta din urmă propunându-şi să includă în Zona Metropolitană Bucureşti acest canal, ba chiar să îl termine "în vreo trei mandate": “Canalul Dunăre-Bucureşti este finalizat în proporţie de 65%. E păcat să nu duci Bucureştiul la Dunăre în condiţiile pe care le avem. Strategia nu poate fi însă făcută decât o dată cu Legea Bucureştiului, cu zona de influenţă metropolitană, spoliată de orice hotărâre politică”, declara, în noiembrie anul trecut, primarul general Sorin Oprescu.

Construirea Canalului Dunăre-Bucureşti a fost inclusă, însă, de Guvernul României, şi între proiectele de româneşti ale planului de acţiune al Strategiei pentru Regiunea Dunării.

Ministerul condus de Elena Udrea va realiza, în parteneriat public-privat, şi complexul Esplanada, estimat la 800-900 de milioane de euro, dar şi cartierul Eco din Ghencea.

Citiţi mai multe despre Canalul Dunăre-Bucureşti.

Etichete: canalul Dunare-Bucuresti, oprescu, Udrea

0/0 COMENTARII
Stefan
28 apr 17:45
+0
VOTURI
-0

@radu E simplu!In 2014,ii iese seful la pensie!Si Udrea vrea sa-i faca un canal,ca doar n-o sa stea Base sa se plictiseasca ,pe acasa,prin Mihaileanu!Ii da Udrea niste barcute,asa,aproaoe de Bucuresti.

Radu
28 apr 12:29
+0
VOTURI
-0

Simt ca ma doare capul:doua ministrese,pline de "succesuri",adica Udrea si Boiagiu,vor sa faca Bucurestiul port la Dunare!!!Oricum,cele doua doamne ministru nu faca decat sa "imprumute" o idee mai veche a lui Oprescu!Primaria Bucuresti si Oprescu nu se pot implica intr-un proiect ce depaseste jurisdictia Capitalei.

radu
28 apr 15:14
+0
VOTURI
-0

ideea mai veche a lui oprescu s-a prafuit pana sa se materializeze, ca doar asa ne-a invatat domnul primar, sa nu duca nimic pana la capat. am mai degraba incredere in udrea ca va finaliza acest proiect

ciavistu
28 apr 10:00
+0
VOTURI
-0

cei 73km de canal o sa se adauge cu succes celor 1000 de km de autostrada promisi de pdl in campania 2008.

vad ca pdl-ul nici idei proprii de minciuni nu mai are, foloseste gogoritele altora.

Paula
28 apr 09:50
+0
VOTURI
-0

Udrea i-a luat lui Oprescu boii de la bicicleta!Nimic mai mult!Udrea nu a facut decat sa-si insuseasca o idee ce-i apartinea lui Oprescu!Dar Primarul General este prea destept,si in plus prea bine educat:nu-si pune mintea cu Udrea.

ion
28 apr 12:03
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul nu are competente sa investeasca in alte judete si daca ne amintim nici fonduri. Oprescu se plange ca abia poate sa-si finanteze proiectele proprii??? Altfel, Paula, cred ca nu-l cunosti deloc pe Oprescu.

mm
28 apr 14:08
+0
VOTURI
-0

Ideea construirii canalului Dunare-Bucuresti este de pe vremea lui Ceausescu, si a fost readusa in actualitate prin 2006. Deci Udrea nu si-a insusit ideea lui Oprescu, din simplul motiv ca nu a fost niciodata a lui. Dar probabil nici el nu stie asta, el doar repeta ce-i spun niste consilieri, si habar n-are despre ce se intampla in jurul sau.

vasilica
28 apr 00:00
+0
VOTURI
-0

Ca pana isi face Bucuresti zona metropolitana pana la Dunare mai dureaza.

vasilica
27 apr 23:57
+0
VOTURI
-0

Fiecare intelege ce vrea. Pasajul Basarab e pe teritoriul Bucurestiului. Canalul de 73 km, nu. Asta imi place la roman, spiritul combativ.

r
27 apr 22:19
+0
VOTURI
-0

Da, n-are rost sa argumentezi. Doar n-o sa-i dam bani lu Oprescu sa ia proiectul de la 65% sa-l duca la 100% (asa cum a facut si cu Basarab). Mai bine sa-i dam Udrei sa bage banii in posete si pantofi.

vasilica
27 apr 21:55
+0
VOTURI
-0

1. Proiectul oricum nu a fost nascut din putul gandirii lui Oprescu, si doctorul il preluase de la altcineva.

2. Mi se pare normal ca proiectul sa fie coordonat de institutiile subordonate guvernului, preferabil MT. Nu cred ca are rost sa argumentez de ce.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h