Elena Udrea îi cere lui Tobă să renunţe la încătuşarea celor reţinuţiElena Udrea a declarat vineri, la instanţa supremă, unde a contestat controlul judiciar în dosarul "Gala Bute", că îi cere ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să "rezolve modul în care Poliţia se ocupă de transportarea inculpaţilor, punându-le cătuşe".

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a deplâns din nou situaţia primarului municipiului Craiova, Olguta Vasilescu, care a fost scoasă încătuşată, miercuri, din sediul DNA.

"Eu am mai spus-o, aici nu e treaba Parchetului, ci este treaba Poliţiei. De custodia sau de pază persoanei inculpate reţinute se ocupă Poliţia, de aceea problema este acolo. Domnul Tobă ar trebui să rezolve modul în care Poliţia se ocupă de transportarea inculpaţilor, punându-le cătuşe", a spus Elena Udrea, în curtea instanţei supreme.

Întrebată unde va petrece sărbătorile de Paşte, Udrea a spus că se duce la o mănăstire din ţară.

Despre votul din Parlament în legătură cu reţinerea şi arestarea lui Sebastian Ghiţă, Udrea a spus că acesta, spre deosebire de cazul său, are un partid mai mare în spate, sunt alte condiţii.

"Probabil lucrurile, între timp au fost înţelese mai bine, eu am fost în vârful acelei perioade furibunde de arestare a parlamentarilor. Parlamentarii acum nu fac scut, şi uitaţi, domnul Ghiţă este acum urmărit, eu sunt urmărită penal, întrebarea este de ce să arestezi un om pentru fapte presupus săvârşite cu ani în urmă, pentru ce să distrugi imagine unei instituţii? Din zece glume la radio, cinci erau despre politicieni şi parlamentari. Dacă vrei să anchetezi, anchetează", a spus Udrea.

La ultimul termen al dosarului "Gala Bute", Elena Udrea a arătat că măsura controlului judiciar luată în cazul său este discriminatorie. Ea a arătat că ar vrea, în bază activităţii ei de parlamentar, să plece din ţară, în condiţiile în care mai sunt şi alţii care au reuşit să plece din ţară, cum ar fi Radu Mazăre, Tudor Chiuariu sau Iulian Bădescu. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 aprilie.

Dosarul "Gala Bute" a ajuns pe masa judecătorilor de la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ion Ariton, fost ministru al Economiei, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, fostu consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în MDRT, şi Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Etichete: cătuşe, Elena Udrea, Elena Udrea catuse

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE