Elena Udrea şi Alina Bica, aşteptate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vineriElena Udrea şi prietena sa Alina Bica urmează să se prezinte, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Udrea cere să scape de controlul judiciar, iar Bica vrea să iasă din arestul preventiv. 

Elena Udrea si Alina Bica, asteptate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, vineri (Foto libertatea.ro)
Elena Udrea şi Alina Bica, aşteptate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vineri (Foto libertatea.ro)

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezent şi  miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost programat un nou termen în dosarul "Gala Bute". Aceasta a declarat, la ieşirea de la audieri, că îi va chema în instanţă, ca martori, pe fostul premier Emil Boc şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Udrea este aşteptată şi vineri la ÎCCJ şi nu este pentru prima dată când aceasta cere eliminarea controlului judiciar. 

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu şi spălare de bani în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. 

Tot la ÎCCJ ar urma să ajungă azi şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT care doreşte să scape de arestul preventiv. 

Fosta şefă anti-mafia, Alina Bica, şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, rămân în arest. Cei doi au fost arestaţi, pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistraţii instanţei supreme.

Curtea Supremă a respins contestaţiile formulate de Bica şi Pop şi a menţinut decizia din 2 septembrie pronunţată de aceeaşi instanţă

MOTIVAREA deciziei de arestare în cazul Alina Bica: A perseverat în încălcarea legii

DNA arată că, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, a primit, în mod indirect, printr-un intermediar, martor denunţător în cauză (fostul ei consilier Ionuţ Mihăilescu, n.r.), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la fostul şef al ANAF Şerban Pop. Pop ar fi primit 230.000 de euro de la Horia Simu pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ca să soluţioneaze, într-o manieră favorabilă un dosar în care omul de afaceri era urmărit penal.

Etichete: Alina Bica, Elena Udrea, gala bute, horia simu, ICCJ, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, mită

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE