Elevii ar putea să facă ore de educaţie financiară. Manualul "Bursa şi Investițiile" a fost RELANSATBursa de Valori București și organizația non-profit Junior Achievement (JA) România au anunțat relansarea manualul școlar “Bursa și Investițiile”, prin care se estimează că 5.000 de elevi de liceu vor învăța despre piața de capital, în cadrul programului de educație financiară ”Fluent în finanțe”, potrivit unui comunicat publicat joi.

Elevii ar putea sa faca ore de educatie financiara
Elevii ar putea să facă ore de educaţie financiară

Până în prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localități au ales să aibă la clasă, fie ca disciplină opțională, fie la orele de dirigenție și consiliere, o oră de studiu a manualului "Bursa și Investițiile", potrivit BVB.

"Manualul este împărțit în șase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei în economie, ce înseamnă o investiție și care sunt primii pași, cum se realizează finanțarea prin piața de capital și cum se poate crea un portofoliu de investitor. În plus, elevii au la dispoziție un glosar de termeni și o serie de teste pentru a-și verifica nivelul de cunoștințe", se arată în comunicat.

Potrivit președintelui BVB, Lucian Anghel, îmbunătățirea nivelului de cultură financiară în România este una dintre prioritățile și obiectivele pe termen lung ale bursei, scrie News.ro.

Două companii, Bittnet Systems și Ascendia, conduse de elevi ai JA România, au fost deja listate în ultimul an pe AeRO, potrivit reprezentanților ONG-ului.

În cadrul acestui proiect, elevii de liceu au ocazia să participe la deschiderea oficială a ședintei de tranzacționare în cadrul seriei de evenimente "Ziua porților deschise la Bursa de Valori București".

Până în prezent, în cadrul acestui program, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB și au participat la o sesiune introductivă despre piața de capital.

Liceele care doresc să se înscrie în program vor benefica de manuale gratuite și de prezentări oferite de specialiști din piață, în timp ce profesorul responsabil de clasă va beneficia de un curs formator oferit de către JA România.

Etichete: educatie financiara, manualul Bursa şi Investițiile, programa şcolară

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE