Elevii bucureșteni, chiulangii de performanță: 316 absențe în medie, într-un anMinisterul Educației arată că numărul absențelor a scăzut în anul școlar trecut, față de anul precedent, dar rămâne foarte ridicat. 

S-a lansat catalogul electronic,eCatalog:Parintii vor afla in timp real notele si absentele elevilor
S-a lansat catalogul electronic,eCatalog:Părinţii vor afla în timp real notele şi absenţele elevilor

„Dacă în anul şcolar 2013-2014 se înregistra un număr de 7.393.292 de absenţe, în anul şcolar 2014-2015, numărul a scăzut la 6. 616 890. Dintre acestea, 51 la sută sunt absenţe motivate, iar 49 la sută nemotivate. Numărul mare de absenţe ale unor elevi a condus la scăderea notei la purtare, astfel că un număr de 1.015 de elevi au obţinut o notă la purtare sub 7", declară Florian Lixandru, inspectorul şcolar general din ISMB.

Ministrul Educaţiei a explicat că situaţia se poate schimba cu o programă şcolară mai atractivă. Până atunci, soluţiile rămân cele clasice - intervenţia părinţilor şi a profesorilor.

„Cunoaşteţi acel proiect pilot, Catalogul Electronic, prin care, spre exemplu, părinţii pot vedea absenţele elevilor în timp real, poate fi o măsură. Consolidarea disciplinei, a modului de organizare în şcoli poate fi o altă măsură, dar cel mai important lucru este acela al legăturii dintre profesor şi elev. Elevul să nu se simtă obligat să vină la şcoală, ci să vină cu plăcere", spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Etichete: absente, şcoală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE