Elevii care au promovat examenul de BACALAUREAT pot folosi adeverinţele în ţară şi în străinătateAbsolvenţii de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul, pot să folosească adeverinţele care atestă acest fapt atât în ţară, cât şi în străinătate, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă.

Elevii care au promovat examenul de BACALAUREAT pot folosi adeverintele in tara si in strainatate
Elevii care au promovat examenul de BACALAUREAT pot folosi adeverinţele în ţară şi în străinătate
Foto: realitatea.net

"Toţi absolvenţii de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul, pot să îşi ridice adeverinţele care atestă acest fapt, începând de luni, 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unităţilor de învăţământ. Decizia a fost reiterată duminică, 13 iulie, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în cadrul videoconferinţei desfăşurate la sediul MEN. La videoconferinţă au participat reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România şi reprezentanţii Consiliului Elevilor.

Precizăm că adeverinţele pot fi utilizate atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ superior, fără riscul de a fi respinse. Toate universităţile din România au luat act de această situaţie, iar Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinţă emis de inspectoratele şcolare româneşti către baza de date a reţelei internaţionale ERIC - NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi UNESCO, se comunică toate informaţiile în materie de recunoaştere şi echivalare a documentelor oficiale emise de instituţiile statelor şi de alte instituţii de învăţământ.

Adeverinţele au o valabilitate de 12 luni", anunţă MEN, în comunicatul de presă remis B365.ro.

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Câţi elevi au promovat BAC-ul, în urma contestaţiilor-REZULTATE BAC 2014

REZULTATELE FINALE la BACALAUREAT 2014, pe EDU.RO. Vezi REZULTATELE FINALE LA BAC, după CONTESTAȚII

REZULTATE BAC 2014 ÎN BUCUREȘTI: Promovabilitatea în Capitală a crescut cu 2,1% după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014, EDU.RO: Topul județelor cu cei mai mulți elevi promovați

REZULTATE FINALE LA BAC 2014: A crescut promovabilitatea la BAC după contestații. Încă 4 MEDII DE 10

BACALAUREAT 2014. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Premii în bani pentru elevii cu media 10

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 EDU.RO: CARE SUNT REZULTATELE LA BAC 2014 DUPĂ CONTESTAȚII

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 EDU.RO: AFLĂ REZULTATELE FINALE LA BAC 2014

Etichete: bac 2014, bac contestatii, bacalaureat, bacalaureat 2014, contestaţii, edu.ro, Ministerul Educaţiei, rezultate bac 2014, rezultate bac contestatii, rezultate BACALAUREAT 2014, rezultate finale bac 2014, REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014, REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 EDU.RO, rezultate finale bacalaureat bucuresti, top

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h