Elevii de la o şcoală din sectorul 4, evacuaţi după ce un muncitor a spart o ţeavă de gazeElevii şi profesorii de la şcoala nr.190 din sectorul 4 din Bucureşti au fost evacuaţi, marţi, din clădire, după ce un muncitor care lucrează la Pasajul de la Piaţa Sudului, a spart o ţeavă de gaze. 

Elevii de la o scoala din sectorul 4 din Bucuresti, evacuati in urma unor scurgeri de gaze
Elevii de la o şcoală din sectorul 4 din Bucureşti, evacuaţi în urma unor scurgeri de gaze

Un muncitor care lucra la Pasajul Piaţa Sudului a fisurat accidental o ţeavă de gaze din subteran. Pentru a se preveni o tragedie, elevii şi cadrele didactice de la şcoala 190, aflată lângă şantier, au fost evacuaţi, aceştia fiind scoşi în curtea şcolii.

"Este o ţeavă de alimentare conexă care duce către şcoală. Din ţeava respectivă avem scurgeri de gaze, copii au fost scoşi în regim de urgenţă din incinta şcolii. Au fost plasaţi într-o zonă lipsită de risc şi am contactat Distrigaz pentru a opri gazele.

Problema pe care o avem este legată de părinţi, mulţi sunt la muncă şi nu pot veni să îşi ia copiii acasă. Este o şcoală cu clasele I-VIII. Este schimbul al doilea la şcoală. ei sunt în siguranţă, asta este cel mai important"", a declarat la România TV primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă.

ISMB a dat asigurări că nimeni nu avut de suferit, însă un elev ar fi fost dus la spital, precizează Romania TV.

CITEŞTE ŞI CUM ARATĂ haosul din traficul de la Piaţa Sudului, filmat de sus din dronă. VIDEO din aer

"Primarul Daniel Băluță s-a deplasat la fața locului și, împreună cu Inspectoratul Școlar Sector 4 a dispus evacuarea a aproximativ 600 de elevi și a cadrelor didactice din incinta Școlii nr.190. Aceasta, în condițiile în care un utilaj care acționa în cadrul organizării de șantier de la Pasajul Piața Sudului a perforat instalația de alimentare cu gaze care deservește această unitate de învățământ.

Evacuarea s-a realizat în cel mai scurt timp, de către profesori, cu sprijinul Poliției Locale Sector 4, la fața locului fiind solicitată și prezența efectivelor aparținând Inspectoratului Pentru Situații de Urgență București", a precizat şi Primăria sectorului 4, într-un comunicat de presă. 

"Am acționat urgent, pentru siguranța copiilor și a tuturor celor care se aflau în cladire în acel moment. În special că nu este primul incident de acest gen, ci este a doua oară când se întâmplă, adresez un apel către Primăria Municipiului București, de a manifesta responsabilitate față de integritatea cetățenilor. Este vorba despre viața copiilor noștri și, Doamne ferește, se putea întâmpla o tragedie!

De asemenea, reiterez solicitarea către Municipalitate, de a înțelege necesitatea deschiderii rutelor alternative propuse de Primăria Sectorului 4 pentru rezolvarea blocajelor de trafic din zona Pasajului Piața Sudului.", a spus Daniel Baluta.

Marți, 8 martie a.c, Primarul Daniel Băluță s-a deplasat la fața locului și, împreună cu Inspectoratul Școlar Sector 4 a dispus evacuarea a aproximativ 600 de elevi și a cadrelor didactice din incinta Școlii nr.190.

Aceasta, în condițiile în care un utilaj care acționa în cadrul organizării de șantier de la Pasajul Piața Sudului a perforat instalația de alimentare cu gaze care deservește această unitate de învățământ.

Evacuarea s-a realizat în cel mai scurt timp, de către profesori, cu sprijinul Poliției Locale Sector 4, la fața locului fiind solicitată și prezența efectivelor aparținând Inspectoratului Pentru Situații de Urgență București.

Am acționat urgent, pentru siguranța copiilor și a tuturor celor care se aflau în cladire în acel moment. În special că nu este primul incident de acest gen, ci este a doua oară când se întâmplă, adresez un apel către Primăria Municipiului București, de a manifesta responsabilitate față de integritatea cetățenilor. Este vorba despre viața copiilor noștri și, Doamne ferește, se putea întâmpla o tragedie! De asemenea, reiterez solicitarea către Municipalitate, de a înțelege necesitatea deschiderii rutelor alternative propuse de Primăria Sectorului 4 pentru rezolvarea blocajelor de trafic din zona Pasajului Piața Sudului.” (Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4).

 

Etichete: elevi, elevi evacuati scoala, elevi scoala 190, elevi teava gaze, pasaj Piaţa Sudului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE