Elevii din Sectorul 2 beneficiază de "Permis pentru viitor", un proiect gratuit al ECDL RomâniaTimp de aproximativ o lună, 17 tineri, elevi la peste 10 licee din Sectorul 2 al Capitalei, s-au pregătit şi au susţinut cu succes examenele ECDL - European Computer Driving Licence, pentru a obţine certificarea ECDL PROFIL BAC.

Elevii din Sectorul 2 beneficiaza de "Permis pentru viitor", un proiect gratuit al ECDL Romania
Elevii din Sectorul 2 beneficiază de "Permis pentru viitor", un proiect gratuit al ECDL România
Foto: nonguvernamental.org

Elevii au beneficiat gratuit de această oportunitate, prin proiectul ECDL ROMANIA, Permis pentru viitor şi la solicitarea Primăriei Sectorului 2. Astfel, a fost răsplătită activitatea susţinută de elevi în Parlamentul Local al Tinerilor din Sectorul 2, o structură de organizare a reprezentanţilor elevilor din sectorul 2, prin care aceştia îşi dezvoltă abilităţile de manageri şi de lideri.

Elevii îşi vor primi, miercuri, Permisele ECDL la un eveniment la care va participa edilul Neculai Onţanu şi reprezentanţii ECDL ROMANIA care îi vor felicita pe absolvenţii programului de certificare ECDL PROFIL BAC. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 iunie, ora 12:30, la Sala Brâncuşi de la sediul Primăriei Sectorului 2 Bucureşti.

"Competenţele digitale sunt printre competenţele cheie, aptitudinile IT fiind obligatorii pentru cerinţele de pe piaţa muncii de astăzi. Studiile practice arată că tinerii nu deţin competenţe digitale în mod firesc pentru a utiliza tehnologia în siguranţă şi eficient, iar aptitudinile dobândite în mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete. În consecinţă, aceştia nu îşi pot construi abilităţile digitale fără sprijin, prin instruire şi educaţie şi, sunt încurajaţi să opteze pentru certificare IT la standard internaţional. Totodată, liceenii care deţin ECDL PROFIL BAC nu mai susţin proba de Competenţe digitale din cadrul examenului de maturitate, obligatorie pentru toţi elevii la finalul clasei a XII- a", se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Sectorului 2.

Prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA, în calitate de autoritate de certificare a competenţelor digitale în România, asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica, la standard internaţional şi pe un anumit nivel, competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenţii, funcţionarii publici sau angajaţii în companii, dar şi pensionarii îşi pot dovedi abilităţile IT prin intermediul certificărilor ECDL potrivite. 

Permis pentru viitor are la bază incluziunea socială şi importanţa competenţelor digitale în relaţie cu pregătirea elevilor de astăzi pentru locurile de muncă de mâine.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL - European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent 14 milioane de persoane înregistrate în program. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Etichete: ECDL, elevi, European Computer Driving Licence, eveniment, Neculai Onţanu, Parlamentul Local al Tinerilor din Sectorul 2, permis ECDL, Primăria Sectorului 2, Sectorul 2

0/1 COMENTARII
Cris
16 iun 14:03
+0
VOTURI
-0
Acest certificat digital este egal cu ZERO iar piata muncii e praf in Romania. Ai sanse sa te angajezi cel mult in call-center sau distribuitor de produse din plastic - China, pe cel mult 900 lei net. Avem zeci de mii de iobagi cu certificat digital care freaca duda ziua in amiaza mare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE