Elevii români au câştigat patru medalii la Balcaniada de GeografieElevii care au reprezentat România la Balcaniada de Geografie au câştigat patru medalii, din care trei de aur.

Elevii romani au castigat patru medalii la Balcaniada de Geografie
Elevii români au câştigat patru medalii la Balcaniada de Geografie
Foto: monitorulcj.ro

Prezentă la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 24-30 iunie la Belgrad, echipa României a cucerit în total patru medalii, respectiv trei medalii de aur şi o medalie de argint.

Elevii care au cucerit medaliile la Balcaniada de Geografie sunt: Anca-Maria Rădulescu (Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu" din Piteşti), Ionel-Alexandru Petruşcă (Colegiul Naţional „Ion Minulescu" din Slatina) şi Andrei Tudor Suciu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Bucureşti) - medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Crăciun (Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân" din Constanţa) - medalie de argint. Toţi componenţii echipei României sunt elevi în clasa a XII-a.

La această primă ediţie au participat 28 de competitori din 6 ţări. Fiecare lot a fost alcătuit din 4 elevi şi 2 lideri (profesori coordonatori). În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice, ţara gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Selecţia lotului care a reprezenztat România la Balcaniada de Geografie s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2015, la Cluj - Napoca.

Etichete: GEOGRAFIE, medalii, medalii romania, Olimpiadă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h