Elevii români care au creat un joc interactiv despre producţia de energie pe glob,premiaţi la MilanoElevii bucureşteni care au creat un joc interactiv cu scop didactic, care oferă informații privind producția de energie și repartiția resurselor energetice pe glob, au fost premiaţi la Milano. Elevii români au fost declaraţi câştigători în cadrul unei competiţii la care au participat 120.000 de elevi din nouă țări.

Câștigătorii celei de-a 11-a ediții a concursului PlayEnergy au fost premiați joi la Expo Milano 2015. Premiul în România a mers la clasele 9 și 11 de la Colegiul Național "Elena Cuza" din București, care, sub supravegherea profesoarei Rodica Turnea, a prezentat proiectul "Energie 3D".

"Energie 3D" este un joc interactiv cu scop didactic, care oferă informații privind producția de energie și repartiția resurselor energetice pe glob. Cele două etape ale jocului asociază creativ culori cu ţări, continente şi resurse. Mai întâi, se deblochează continentele, apoi țările, cu tipurile de resurse specifice. Echipa a pornit de la date științifice, dezvoltând o hartă interactivă cu simboluri și culori pentru resurse și atașând jocului o machetă funcțională. Atractiv și bine documentat, jocul este menit să dezvolte interesul asupra studiului fizicii și geografiei, dar mai ales să tragă un semnal de alarmă asupra consumului imens de resurse energetice la nivel global.

Elevii şi profesorii implicaţi în proiect au primit premii high-tech, cu impact mic asupra mediului: tabletele interactive pentru copii, tablete Kindle FIRE HD 8.9", biciclete electrice, vouchere pentru achiziționarea de cărți și lămpi cu design.

Cu PlayEnergy, Enel contribuie la conștientizarea problemelor de mediu și a consumului inteligent de energie în rândul tinerilor. PlayEnergy promovează gândirea științifică, sustenabilitatea și utilizarea responsabilă a resurselor în școli, prin conținut educațional îmbogățit cu perspective pe diferite sisteme de energie.

Cea mai recentă ediție s-a axat pe legăturile dintre alimente și energie: pentru ambele, modelul de dezvoltare arată o revenire la producția tot mai aproape de consumatorul local, distribuirea mai eficientă și utilizarea mai ecologică de către consumatori. Soluțiile de energie ajută, de asemenea, la reducerea risipei de alimente și la îmbunătățirea condițiilor de viață în țările în curs de dezvoltare.

La sfârșitul fiecărui an școlar, elevii se confruntă într-o competiție internațională în care își demonstrează cunoștințele pe teme de energie și propun aplicații originale și utilizări eficiente pentru energia electrică.

Ediția din 2014 a provocat elevii în a explora, proiecta și inova cu energia electrică. Cinci teme au fost propuse pentru a crea un mediu creativ și inventiv: energie este inteligență, muncă, dezvoltare, inovare, comunicare și creativitate.

Circa 120.000 de copii din nouă ţări au intrat în concurs, trimițând 3.884 de proiecte.

Etichete: Enel, energie, premiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE