ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT: COPILOTUL, GĂSIT CU CENTURA DE SIGURANȚĂ CUPLATĂELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT: Copilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, a spus un scanfandru de la ISU Dobrogea care a participat la căutări, el adăugând că intervenţia este dificilă din cauza temperaturii scăzute şi a mâlului.

ARAFAT: Toate elicopterele SMURD vor ramane la sol pana ne asiguram cu nu au probleme
ARAFAT: Toate elicopterele SMURD vor rămâne la sol până ne asigurăm cu nu au probleme

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT: Scafandrul Marian Ciulei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" a spus, după recuperarea copilotului, că temperatura apei este de două grade Celsius, iar pe fundul lacului este foarte mult mâl, lucru care îngreunează intervenţia scanfandrilor.

"Am găsit cea de-a doua victimă legată de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, vizibilitatea foarte scăzută, temperatura apei de două grade Celsius, foarte mult mâl, depăşeşte jumătate de metru. Temperatura rece face ca intervenţia să fie foarte dificilă. Noi, găsind a doua victimă, am balizat zona, iar alături de Poliţia de Frontieră, cu un somar, am încercat să găsim epava. Am găsit pe fundul lacului bucăţi din elicopter, iar într-un final am reuşit să găsim şi cea de-a doua victimă", a afirmat scafandrul.

El a precizat că nu a fost găsită carlinga elicopterului, ci doar scaunul în care se afla copilotul.

Copilotul elicopterului prăbuşit a fost adus cu şalupa la mal, luni seară, în jurul orei 21.25, de către echipele de intervenţie, medicii aflaţi la faţa locului începând imediat masajul cardiac. Acesta a fost apoi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Un martor a declarat că elicopterul SMURD s-a apropiat foarte lin de lacul Siutghiol, iar impactul cu apa a fost, de asemenea, lin, după care botul aparatului de zbor s-a răsucit, moment în care coada s-ar fi rupt. El a mai spus că la aproximativ zece minute după prăbuşirea elicopterului, "au ieşit la suprafaţă patru capete, care strigau după ajutor".

Elicopterul care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol, a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012 şi a fost transferat în urmă cu o lună pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

Acest elicopter se afla în operare la Constanţa din 26 noiembrie 2014.

Etichete: Constanţa, elicopter, mamaia, prăbuşit, siutghiol, SMURD

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE