Emiterea şi retragerea titlului de doctor, AMÂNATĂ în universităţi. ANUNŢUL ministrului EducaţieiMinistrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat miercuri că Guvernul a adoptat un pachet legislativ pentru clarificarea cadrului normativ privind doctoratele. Ministrul a spus că, pentru moment, emiterea şi retragerea titlurilor de doctor este amânată. 

Emiterea si retragerea titlului de doctor, AMANATA in universitati. ANUNTUL ministrului Educatiei (Foto obiectivbr.ro)
Emiterea şi retragerea titlului de doctor, AMÂNATĂ în universităţi. ANUNŢUL ministrului Educaţiei (Foto obiectivbr.ro)

"Am ales în urma discuțiilor din Guvern — și vă spun sincer aș fi sperat mai mult aici — să amânăm pentru moment acordarea dreptului pentru universități de a emite și de a retrage titlul de doctor, până după evaluarea internațională a școlilor doctorale. Aș fi sperat mai mult, pentru că în intervalul următor ministrul va continua să acorde titlurile, ceea ce eu cred că nu este bine, iar universitățile vor continu, unele dintre ele să nu aibă responsabilitate. Pe de altă parte, știm cu toții că nu toate universitățile ar fi putut să își exercite autonomia potrivit, astfel încât asta am decis astăzi", a anunțat ministrul, la Palatul Victoria, conform Agerpres. 


Min. Educaţiei, despre retragerea titlului de doctor a lui Ponta: "Dacă se putea, se făcea"

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat marți, într-o conferință de presă, că i s-ar fi retras titlul de doctor fostului premier Victor Ponta de către MENCȘ dacă s-ar fi putut din punct de vedere legal.

Ministrul Eduicaţiei a mai spus că, prin noile reglementări, Consiliul Național de Etică "nu se mai ocupă de zona plagiatelor", acest lucru revenind Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Etichete: Adrian Curaj, doctor, emitere titlu doctor, retragere titlu doctor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE