Epidemie de gastroenterită în Barcelona din cauza unei ape îmbuteliate, infestată cu materii fecalePeste 4.000 de persoane au fost afectate de o epidemie de gastroenterită în regiunea Barcelona după ce au băut apă îmbuteliată infectată cu materii fecale, dintr-un lot distribuit mai multor companii, au anunțat luni autoritățile medicale locale, citate de AFP.

Epidemie de gastroenterita in Barcelona din cauza unei ape imbuteliate, infestata cu materii fecale (Foto familiaortodoxa.ro)
Epidemie de gastroenterită în Barcelona din cauza unei ape îmbuteliate, infestată cu materii fecale (Foto familiaortodoxa.ro)

Potrivit Departamentului de Sănătate al Guvernului comunității autonome Catalonia, apa a fost îmbuteliată în principatul Andorrei de firma Eden Springs.

"Ar fi putut intra accidental în contact cu ape contaminate cu materii fecale. Se întâmplă când în apa potabilă de la robinet ajung într-un fel sau altul materii fecale. Este vorba însă de apă îmbuteliată și nu știm cum s-a putut întâmpla un asemenea lucru", a precizat Albert Bosch, profesor de microbiologie la Universitatea din Barcelona, însărcinat cu analizele apei.

Potrivit Departamentului de Sănătate al Guvernului comunității autonome Catalonia, 4.146 de persoane au fost tratate în urma unor simptome ca greață, vărsături sau febră, după ce au băut din această apă. Șase dintre ele au fost spitalizate.

"Este prima oară când un norovirus este descoperit într-o apă îmbuteliată", a declarat el. 

Epidemia s-a produs la 15 aprilie. Firma responsabilă a anunțat că a retras de pe piață 6.150 de sticle care fuseseră repartizate unui număr de 925 de întreprinderi din Barcelona și orașul Tarragona.

Sursa: Hotnews

Etichete: apa îmbuteliata, barcelona, Eden Springs, epidemie de gastroenterită, infestată cu materii fecale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE