Epidemie de RUJEOLĂ. Alte 33 de cazuri în ultima săptămână. Recomandarea Ministerului SănătăţiiMinisterul Sănătăţii anunţă că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 786 cazuri de rujeolă, cu 33 de cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută, nefiind înregistrate alte decese în afara celor trei raportate.

RUJEOLA
RUJEOLĂ

Cazuri de rujeolă s-au extins acum în 27 de judeţe: Mureş (176), Arad (132), Bistriţa (128), Cluj (90), Timiş (82), Braşov (35), Caraş Severin (35), Suceava (32), Hunedoara (18), Sălaj (8), Dolj (8), Harghita (6), Alba (5), Iaşi (5), Sibiu (3), Bucureşti (3), Bacău (3), Constanţa (3), Bihor (3), Olt (2), Dâmboviţa (2), Neamţ (2), Mehedinţi (1), Vaslui (1), Botoşani (1), Prahova (1), Giurgiu (1).

"Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi. Apelul Ministerului Sănătăţii către părinţi este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare", transmite Ministerul Sănătăţii.

Etichete: epidemie rujeolă, rujeolă, vaccin rujeolă

0/1 COMENTARII
Cristian
14 oct 15:39
+0
VOTURI
-0
Wow! Ce stire senzationala!! Cat inseamna 33 de copii? Vreo 1-2 clase de la o scoala oarecare? Hai sa fim seriosi... Am avut si eu varsat de vant cand eram copil, au fost si la scoala unde invatam tot asa o "pandemie" (veneau cam jumatate din colegii de clasa; erau si alte clase afectate). Nu a murit nimeni din cate stiu... E o boala a copilariei, banala si care trece relativ usor - comparativa cu grija obisnuita ca si ...gravitate.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h