Este filtrarea apei o necesitate in Bucuresti?Apa este foarte importanta. Am putea spune ca este cel mai valoros element de pe pamant, fiind singurul care este cu adevarat esential pentru sustinerea vietii. Societatea moderna este atat de evoluata incat a reusit sa ia apa din rauri, lacuri si chiar mari, sa o filtreze si sa le-o ofere oamenilor la robinet, in propriile case.

Filtrare apa
Filtrare apă

Cat de sanatoasa este apa de la robinet din marile orase, insa? Functioneaza corect uzinele de filtrare apa sau este nevoie de filtre de apa suplimentare care sa asigure o calitate superioara pentru acest lichid atat de important?

Apa de la robinet din Bucuresti, sursa unui numar important de controverse

Un exemplu foarte clar este apa de la robinet din Bucuresti. Capitala Romaniei trebuie sa alimenteze peste 2 milioane de oameni cu apa potabila si o face prin mai multe statii de epurare de dimensiuni uriase: Arcuda, Rosu sau Crivina.

Conform celor de la bei-apa.ro, raurile care reprezinta sursa de apa potabila sunt Arges si Dambovita iar procesul de purificare este unul complex. Acesta implica mai multi pasi:

  • Tratarea apei cu ozon. Ozonul poate sa oxideze substantele organice si sa corecteze parametrii organoleptici.

  • Filtrarea si dezinfectia propriu-zisa. Filtrarea se face cu nisip iar filtrele se curata frecventa, la un interval de 30-48 de ore.

  • Distributia de apa. Se face prin tevi catre toate locuintele din Bucuresti.

Desi in momentul in care apa iese din statiile de filtrare aceasta are o calitate foarte buna, procesul de distributie nu este tot timpul ok, existand multe tevi invechite. In plus, in procesul de distributie poate sa intervina si poluarea, care aduce alta substante nedorite in apa.

In principiu apa de la robinet este potabila, insa un filtru de apa poate sa ii imbunatateasca in mod considerabil calitatea.

Este filtrul de apa necesar in Bucuresti?

Da! Cei care doresc sa bea o apa cat se poate de pura de la robinet trebuie sa se orienteze spre un filtru cat mai bun, care are capacitatea sa elimine un numar cat mai mare de bacterii si de impuritati.

Dat fiind faptul ca exista numeroase filtre de apa, care functioneaza cu tehnologii care mai de care mai variate, este bine sa se tina cont de cateva aspecte importante inainte de a se face o achizitie.

Inainte de achizitia unui filtru este bine sa se faca un test al apei, pentru a se descoperi care sunt principalele probleme pe care le are. In functie de rezultate poate sa fie necesar un filtru care dispune de dedurizator, filtru care elimina principalele bacterii sau filtru care elimina clorul.

Exista o serie de alte aspecte importante, cum ar fi finetea porilor filtrului, tehnologia folosita sau capacitatea de a lasa mineralele naturale precum calciu sau magneziu sa treaca.
Pentru achizitia unui filtru de calitate este bine sa se caute variante cu cat mai multe certificari. La nivel mondial exista cateva certificari importante, cum ar fi NSF (National Sanitation Foundation) sau WQA (Water Quality Association).

Dupa achizitia filtrului, este important sa se faca un plan de schimbare. In functie de calitatea acestuia trebuie sa fie schimbat la 3-6 sau chiar 12 luni. Sunt multi factori implicati in intervalul la care trebuie sa fie schimbat, printre care si numarul de consumatori sau cantitatea de apa consumata.

Ceea ce este cert este faptul ca, desi apa din Bucuresti este potabila, un filtru de apa o poate face sa nu prezinte absolut niciun risc si sa aiba un gust foarte bun. Faptul ca exista numeroase optiuni interesante de filtre si ca nu au costuri mari este, fara doar si poate, un argument.

 

Etichete: Bucureşti, filtrare apa, filtru apa

0/4 COMENTARII
Elena
10 oct 15:52
+0
VOTURI
-0
Apa vine de foarte multe ori ruginita si cu un puternic miros de clor, cu siguranta este necesar un sistem de filtrare!
George
01 oct 13:16
+0
VOTURI
-0
Intr-adevar, oricat de buna ar fi apa, tevile prin care trece ea nu sunt chiar in regula ...
Camila Rodela
13 dec 01:01
+0
VOTURI
-0
Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(
Apa buna
11 dec 17:11
+0
VOTURI
-0
Apa NU trebuie sa aiba gust! Nici culoare, nici miros!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE