Etanșarea ferestrelor nu doar economisește, dar și protejeazăEtanșarea ferestrelor poate avea un impact deosebit asupra casei dvs. Nu numai că poate reduce costurile de încălzire și de răcire ale locuinței dvs., ci vă poate proteja locuința de alergeni, insecte, dăunători sau umiditatea care duce la apariția mucegaiului.

Penosil
Penosil

Calitatea aerului din incapere este de asemenea influentata de gradul de performanta al etansarii ferestrelor. La o constructie noua, exista umiditate, saruri si compusi organici volatili ce se evapora lent din pereti, din materialele de constructie folosite (mortar, glet, vopsele, etc). La care se adauga vaporii uzuali dintr-o gospodarie (rufe la uscat, gatit, spalat).

Umiditatea si acesti compusi au tendinta naturala (fizica) de a migra prin suprafete, trecand prin zonele de imbinare si prin rosturile de la montajul ferestrelor. Astfel, e de o importanta critica o etansare corespunatoare a acestor rosturi, incat sa nu se permita penetrarea necontrolata a suprafetelor.

Acolo unde etansarea nu este corecta, se intalnesc cazuri in care umiditatea si sarurile corodeaza suprafetele (ramele ferestrelor, colturile peretilor) aparand pete, decolorare sau mucegaiuri. Ce nu se vede este macinarea spumei poliuretanice cu care a fost fixata/etansata fereastra, fapt care, in timp, creeaza o mare problema de eficienta energetica, avand practic, sub rostul din perete, niste urme de spuma cu aspect de „pufuleti", in loc de cordonul uniform si dens cum era la montaj – iar zona aceea va deveni o punte de frig imensa si va cauza ineficienta termica si fonica.

Ce poti face ca sa etansezi corect si sa-ti asiguri eficienta energetica, confort si calitatea aerului din casa?

De asemenea, prin ferestrele neetanșate corespunzator pot pătrunde o mulțime de particule din exterior.

Alergenii, cum ar fi polenul și mucegaiul, pot pătrunde în casă prin aceste micro-fisuri. Odată ce acești alergeni au ajuns în casă, foarte greu pot fi eliminați, în special dacă sunt deja instalați în structura pereților. La fel se intampla cu bacteriile, praful și metalele grele de la mașinile din traficul destul de intens în orase.
La fel ca și încălzirea, aerul de la unitatea de climatizare se poate irosi prin fisurile existente la ferestre. Locuinta nu numai că ar deveni mai călduroasă decât ar trebui să fie, dar si aparatul de aer condiționat s-ar putea deteriora din cauza suprasolicitarii și poate duce la facturi mai mari de energie electrică consumata în timpul verii.
Iata o multime de lucruri ce nu sunt sesizabile la prima vedere, dar care au o importanta deosebita pentru confortul, linistea si sanatatea in caminul tau.

Daca tii la confortul, sanatatea si banii tai, atunci cand ti se monteaza ferestrele la casa, ori cand inchizi un balcon, cere montatorilor sa foloseasca si benzi de etansare, pe langa o spuma poliuretanica de calitate . Poti cere detalii specialistilor de la PENOSIL, au cu ce și știu și cum.


O etanșare corespunzătoare a ferestrelor o puteți face prin folosirea benzilor de interior și exterior de la PENOSIL. Tehnologia de montare a ferestrelor folosind benzile PENOSIL vă permite să economisiți la maxim energia si protejează îmbinarile care înconjoară fereastra contra impactului condițiilor meteo la exterior și a umidității la interior.


Iata in acest scurt filmulet cum se face:

http://www.wolfgroupweb.com/mastersclub/en/masters-club/solution/35


Banda PENOSIL de interior este o barieră etanșă care protejează contra vaporilor din interior. Sarcina acestei benzi este de a asigura etanșeitatea la aer. Totodată protejează îmbinarea ferestrei / ușii prevenind deplasarea umidității în spuma poliuretanica și în structura pereților.
Banda de exterior protejează împotriva vântului si umiditatii de la exterior. Aceasta permite vaporilor de apă sau altor compusi rezultati din uscarea peretilor (din mortar, etc) să difuzeze din interior spre exterior, incat sa scapati de umiditatea din constructie, dar nu permite in sens invers, protejand articulația și structura clădirii de umiditatea din exterior.

http://penosil.com/ro/38-teibid

Ambele benzi asigură o izolare termică si fonica, ce nu depinde de vânt sau de umiditate. Este esențială utilizarea ambelor benzi în aceeași lucrare (nu doar exterior sau doar interior) pentru o etanșare corespunzătoare, completă, care va prelungi viața materialelor din construcție și care vă va oferi un cămin sănătos pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

PENOSIL reprezinta brandul principal al companiei Wolf Group. Wolf Group reuneste unitatile de productie si vanzari ale Krimelte (Estonia), producator printre liderii europeni de materiale si produse chimice pentru constructii, si Olive Quimica (Spania), producator de etansanti si adezivi profesionali, cu 40 de ani de experienta pe piata europeana.

Produsele Penosil se gasesc in magazinele Praktiker, Brico Depot, pe EMAG si in alte magazine moderne de constructii si finisaje (fizice sau online) din intreaga tara (pentru a fi indrumat spre cel mai apropiat magazin, reprezentantii PENOSIL Romania va stau la dispozitie la datele de contact de pe site.

Etichete: penosil

0/0 COMENTARII

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE