EURO 2016. Rusia riscă DESCALIFICAREA. UEFA a amendat-o cu 150.000 euroEURO 2016. Rusia a primit de la UEFA o sancțiune de excludere cu suspendare, din cauza violențelor provocate de fanii săi pe stadionul Velodrome din Marsilia, la meciul de sâmbătă Anglia-Rusia (1-1), iar în cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusă de la turneul final al EURO 2016, relatează AFP.

Suporteri raniti in urma meciului Anglia-Rusia
Suporteri răniţi în urma meciului Anglia-Rusia

EURO 2016. UEFA a precizat că Rusia a primit o amendă de 150.000 euro, din cauza incidentelor provocate de fani pe stadion, pentru utilizarea artificiilor și a conduitei rasiste a fanilor. Comisia de Etică a UEFA a impus, de asemenea, o sancțiune de descalificare cu suspendare a echipei Rusiei până la finalul EURO 2016 din Franța.

''Sancțiunea de excludere va fi impusă dacă incidente de natură similară provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia în timpul competiției'', se arată în comunicatul UEFA.

Amintim că ziua de sâmbătă a fost marcată de confruntarea violentă dintre suporterii Rusiei şi cei ai Angliei. Duelul dintre cele două părţi a început încă de joi, cu o zi înainte de startul Campionatului European. Prefectura din Marsilia a anunţat că 35 de persoane au fost rănite în violenţele de sâmbătă din oraşul francez, patru persoane fiind în stare gravă, informează La Provence. Majoritatea răniţilor au părăsit deja spitalele în care au primit îngrijiri.

 Numeroşi suporteri englezi, ruşi şi francezi s-au bătut în zona Portului Vechi din Marsilia, cu câteva ore înainte de meci. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Şase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc şi în afara stadionului Velodrome, unde forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi un tun de apă pentru a-i despărţi pe suporterii ruşi şi englezi care se băteau între ei. Violenţele au continuat în arenă, unde la finalul partidei suporterii ruşi i-au atacat pe fanii englezi. Suporterii englezi au fost nevoiţi să se caţere pe garduri pentru a scăpa de fanii ruşi. Imagini cu un tată încercând să îşi protejeze fiul în timp ce suporteri mascaţi loveau fanii care se retrăgeau în jurul lui au devenit virale.

Etichete: descalificare rusie, EURO 2016, rusia, sanctiune uefa, UEFA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h