Eurostat: Bucureştenii, cei mai nemulţumiţi de calitatea aerului. Care sunt cele mai poluate zoneBucureștenii au fost cei mai nemulțumiți de calitatea aerului, în 2015, dintre locuitorii capitalelor Uniunii Europene. Informaţia apare într-un raport publicat de Eurostat. Suntem fruntaşi şi în ceea ce priveşte nemulţumirea faţă de zgomotul din oraş.

Eurostat: Bucurestenii- cei mai nemultumiti de calitatea aerului. Care sunt cele mai poluate zone
Eurostat: Bucureştenii- cei mai nemulţumiţi de calitatea aerului. Care sunt cele mai poluate zone
Foto: epochtimes-romania.com

Cel puțin trei sferturi dintre locuitorii capitalelor Uniunii Europene au fost foarte satisfăcuți sau mai degrabă satisfăcuți de calitatea aerului în orașele lor în Dublin, Viena și Helsinki (toate cu 88%), urmați de cei din Luxemburg (83%), Stockholm (77%), Ljubljana (76%) și Talin (75%), arată raportul Eurostat.

Cel mai scăzut procent de locuitori mulțumiți de calitatea aerului au fost în București (22%), Sofia (28%), Paris (30%), Madrid (31%) și Roma (32%).

Reamintim că Agenţia Națională pentru Protecția Mediului anunţa, în februarie, că Sectorul 6 din Capitală, în special zona Lacul Morii, se află în topul celor mai frecvente depăşiri ale normelor pentru poluantul PM10 (pulberi în suspensie), adică praful din aer. La fel de poluată este şi zona Cercului Militar din Sectorul 1. Traficul auto și șantierele de construcții sunt principalii poluatori din București.

În 2014, Comisia Europeană a lansat chiar un infringement împotriva României, pe motiv că aceasta nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine, precizând că, potrivit rapoartelor, cetăţenii din unele zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt expuşi continuu unor niveluri nesănătoase de poluare.

VEZI ŞI: HARTA celor mai poluate zone din Capitală

În ceea ce privește nivelul zgomotului perceput, cel mai ridicat procent de locuitori care se declară foarte satisfăcuți sau mai degrabă satisfăcuți se află în Dublin (82%), Helsinki (81%), Luxemburg (79%), Viena (78%), Riga (77%), Vilnius (76%) și Londra (75%). Cel mai scăzut procent de locuitori mulțumiți de nivelul zgomotului în oraș se află în București (31%), Sofia (36%), Atena (43%), Madrid, La Valletta și Roma (toate cu 45%).


Etichete: aer bucuresti, eurostat, poluare bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE