EUROVISION 2016. 90 de piese, în cursa pentru a reprezenta România la EurovisionEUROVISION 2016. Peste 90 de piese au fost înscrise, anul acesta, la Selecţia Naţională Eurovision România.

EUROVISION 2016. 90 de piese, in cursa pentru a reprezenta Romania la Eurovision (Foto estctoday.com)
EUROVISION 2016. 90 de piese, în cursa pentru a reprezenta România la Eurovision (Foto estctoday.com)

EUROVISION 2016. Vedete autohtone, dar si multi compozitori straini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - spera sa reprezinte Romania la concursul de la Stockholm, care are loc in luna mai, anunta TVR, intr-un comunicat.

La fel ca si anul trecut, participantii ale caror dosare de inscriere nu indeplinesc toate conditiile impuse de Regulament mai au la dispozitie 24 de ore pentru a-si completa documentele.

EUROVISION 2016. Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise si verificate in prezenta unui notar autorizat. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat duminica, 7 februarie, la ora 20.00, pentru inscrierile expediate in plicuri si la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail, scrie Hotnews.

EUROVISION 2016. Urmatoarea etapa este preselectia pieselor inscrise pentru Selectia Nationala, cand toate piesele admise in concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. In urma auditiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura in semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminica, 6 martie, va avea loc Finala Nationala.


CITEŞTE ŞI Cu ce piesă intră Mihai Trăistariu în competiţia Eurovision 2016. VIDEO

EUROVISION 2016. Mihai Trăistariu a lansat videoclipul piesei "Paradisio". Cu această melodie, artistul s-a înscris la Selecția Națională Eurovision 2016.

EUROVISION 2016: „Paradisio‬" este o piesă în limba engleză compusă de Mihai Trăistariu împreună cu Robby G. și Dumi Pădure. Prin versurile melodiei se relatează o poveste de iubire, în care "Paradisio" este ființa supremă care l-a cucerit pe artist. Pentru a o găsi, cântărețul explorează întregul univers, găsind-o în final pe planeta ei, scrie infomusic.ro.

Videoclipul melodiei a costat, conform artistului, 15.000 de euro. În acest proiect a fost implicată o echipă de 25 de specialiști de peste hotare, care au creat un decor SF, în ton cu tematica piesei.

Când are loc selecția națională pentru EUROVISION 2016

EUROVISION 2016: Selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin două show-uri, transmise în direct de TVR, pe 4 şi 6 martie, iar reprezentantul României va fi desemnat, în premieră, prin votul publicului, informează Televiziunea Română.

Iuliana Marciuc este producătorul selecţiei naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Pe 8, 9 şi 10 februarie vor avea loc preselecţiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anunţate cele 12 piese care vor intra în concurs.

EUROVISION 2016: Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente. Selecţia naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala, pe 4 martie, şi finala, pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

EUROVISION 2016: Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro. 

EUROVISION 2016

Etichete: cantece, eurovision 2016, melodii, SELECTIA NATIONALA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE