EUROVISION 2016. Controversata piesă a Ucrainei "1944" (Jamala) a câștigat finala Eurovision VIDEOPiesa selectată de Ucraina să o reprezinte la concursul Eurovision, numită "1944", şi care a declanșat o polemică în Rusia fiindcă evocă deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea, a câștigat marea finală, potrivit platformei Youtube.

EUROVISION 2016. Controversata piesa a Ucrainei "1944" (Jamala) a castigat finala Eurovision
EUROVISION 2016. Controversata piesă a Ucrainei "1944" (Jamala) a câștigat finala Eurovision

Jamala, interpretă de jazz care a ajuns vedetă la nivel național, a câștigat finala Eurovision cu un punctaj cumulat de voturi.

Textul în engleză al piesei este scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

Competiția a putut fi urmărita live pe contul de Youtube și pe site-ul oficial Eurovison.

Etichete: castigator finala Eurovision, eurovision 2016, piesa Ucraina "1944"

0/1 COMENTARII
Cris
15 May 21:41
+0
VOTURI
-0
Nu e nimic controversat. Piesa e foarte buna din punct de vedere artistic si nu e neaparat indreptata impotriva rusilor lu Putin ci, mai degraba impotriva lu Stalin.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE