TVR a aprobat participarea României la Eurovision 2016Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a aprobat participarea României la Concursul Muzical Eurovision 2016. Ediția de anul viitor va avea loc în Suedia, după ce această țară a câștigat ediția din anul 2015.

TVR a aprobat participarea Romaniei la Eurovision 2016
TVR a aprobat participarea României la Eurovision 2016
Foto: escapenews.org

TVR a făcut primul pas, în ceea ce privește participarea României la Eurovision 2016. 

Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv) a aprobat înscrierea țării noastre la cea de-a 61-a ediție a Concursului Muzical Eurovision.

România devine, astfel, cea de-a 35-a țară care confirmă participarea la ediția de anul viitor a Eurovision.

Redăm Hotărârea Consiliului de Administraţie:

„În îndeplinirea atribuţiei conferite de Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare În considerarea Hotărârilor Parlamentului României nr. 16 din 1 aprilie 2014, prin care au fost desemnaţi membrii Consiliului de Administraţie al SRTv şi nr. 25 din 16 iunie 2014, prin care a fost desemnat Preşedintele Consiliului de Administraţie al SRTv Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art. 1 – Se aproba inscrierea Romaniei in vederea participarii la Concursul EUROVISION 2016. Art. 2 – De punerea în aplicare a prezentei hotărâri răspunde Direcţia Programe. Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în hotărârea Consiliului de Administraţie, potrivit paginademedia.ro.

TVR va trebui să anunțe calendarul Selecției Naționale Eurovision 2016, în cadrul căreia România își va alege reprezentantul.

Ediția din 2016 a Eurovision va avea loc în Suedia, la Stockholm, după ce Måns Zelmerlöw, reprezentantul Suediei de anul acesta, a câștigat finala de la Viena. 

Cele două semifinale ale etapei internaționale vor avea loc în 10 și 12 mai 2016, urmând ca marea finală să fie organizată în 14 mai.

În 2015, România a fost reprezentantă de trupa Voltaj, cu piesa „De la Capăt”, care s-a clasat pe locul 15, cu 35 de puncte, în finală. 

Cea mai bună clasare a României a fost locul 3, în 2005, când țara noastră a fost reprezentată de Lumința Anghel și Sistem, cu piesa „Let Me Try” și în 2010, când piesa „Playing with Fire”, interpretată de Paula Seling și Ovi, a adus din nou România pe podium.

Etichete: cand va fi eurovision 2016, Eurovision, eurovision 2016, România, romania eurovision 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE