EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: Precizări de la Ministerul Educației privind SUBIECTELE de la MATEMATICĂEVALUARE NAȚIONALĂ 2016:  Ministerul Educației precizează că itemul 6 de la subiectul I, varianta 7 - disciplina Matematică, din cadrul Evaluării Naționale de miercuri este complet formulat, enunțul este clar, fără ambiguități și permite un singur răspuns corect. Precizarea vine în contextul în care mai mulţi profesori, elevi şi părinţi reclamă că cerinţa nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi.

EVALUARE NAȚIONALA 2016: Precizari de la Ministerul Educatiei
EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: Precizări de la Ministerul Educației
Foto: examenultau.ro

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016:

Potrivit Ministerul Educației, itemul conține toate elementele necesare unui răspuns corect și se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

"Tipul de diagramă în discuție este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a, anul școlar 2014 — 2015", arată sursa citată.

Totodată, MENCȘ precizează că același item evaluează competența "Analizarea unor situații practice cu ajutorul elementelor de organizare a datelor", competență formată/ dezvoltată în cadrul unității de învățare "Elemente de organizare a datelor", clasa a VII-a, prezentă în programa pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și aprobată prin Ordinul de ministru nr. 4431/29.08.2014, Anexa nr. 3.

Comunicatul menționează că itemul conține legenda referitoare la reprezentarea numărului elevilor, legendă care este echivalentă cu identificarea prin axele de coordonate.

"În esență, acesta se referă la prezentarea unei dependențe funcționale (între notă și numărul elevilor din clasă care au obținut această notă), iar în cazul unei dependențe funcționale variabila se reprezintă pe axa orizontală (a absciselor). Răspunsul corect, din punct de vedere matematic, la acest item este cel prevăzut în baremul de evaluare și de notare", se mai arată în comunicat.

Etichete: evaluare nationala matematica, evaluare nationale 2016, matematică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE