EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Rezultatele de la examen au fost publicate. 47 medii de 10 în BucureştiAbsolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2016 află vineri, până la ora 16:00, rezultatele de la examen, care vor fi afişate la avizierele şcolilor, dar şi pe site-ul evaluare.edu.ro.

EVALUARE NAȚIONALA 2016: Precizari de la Ministerul Educatiei
EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: Precizări de la Ministerul Educației
Foto: examenultau.ro

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate vineri, aproximativ 75% dintre candidații prezenți în toată țara la examen obținând medii mai mari sau egale cu 5. Potrivit site-ului evaluare.edu.ro, în București au fost obținute 47 medii de 10.

VEZI AICI REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016

CĂUTARE DUPĂ NUME

Datele furnizate de MENCS arată că 241 de candidaţi au obţinut media 10, la nivelul întregii ţări, iar peste 37.000 de elevi, reprezentând circa 25 la sută dintre absolvenţii clasei a VIII-a înscrişi la examene, au medii sub 5. La nivelul Capitalei, 47 de elevi au obţinut media 10, în timp ce 1.402 candidaţi au obţinut medii sub 5. În Bucureşti au fost înscrişi la examene 11.983 candidaţi.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de anul trecut când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Contestațiile vor putea fi depuse vineri până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie.

La proba scrisă la Limba și literatura română s-au prezentat 149.130 de absolvenți de clasa a VIII-a, iar la Matematică — 148.795 de candidați.

Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

În continuare, în perioada 8-12 iulie, părinţii şi elevii pot completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a , care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 - 2017.

În data de 20 iulie va avea loc afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ. De asemenea, în perioada 21-29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Ministerul Educaţiei a transmis că subiectul de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2016, care a stârnit controverse din cauza modului în care a fost formulat, este enunţat clar.

Punctul controversat de la subiectul I din testul de Matematică primit miercuri de elevi la Evaluarea Naţională „este complet formulat, enunţul este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect”, a transmis Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

„Acesta conţine toate elementele necesare unui răspuns corect şi se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Tipul de diagramă în discuţie este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, anul şcolar 2014-2015”, mai precizează Ministerul Educaţiei în comunicat.

Ministerul mai precizează că „itemul conţine legenda referitoare la reprezentarea numărului elevilor, legendă care este echivalentă cu identificarea prin axele de coordonate. În esenţă, acesta se referă la prezentarea unei dependenţe funcţionale (între notă şi numărul elevilor din clasă care au obţinut această notă), iar în cazul unei dependenţe funcţionale variabila se reprezintă pe axa orizontală (a absciselor)”. 

Reacţia ministerului a venit după ce mai mulţi profesori, elevi şi părinţi au reclamat că cerinţa punctului 6 de la Subiectul I de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi.

Etichete: afisare rezultate evaluare nationala, evaluare naţională, rezultate evaluare nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE