Evaziunea fiscală din perioada ianuarie-aprilie 2016 a prejudiciat statul cu 3 MILIARDE de LEIMinistrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a anunțat că prejudiciul identificat din evaziunea fiscală în România, în primele patru luni ale lui 2016, se ridică la circa trei miliarde de lei (670 milioane de euro).

Evaziunea fiscala din perioada ianuarie-aprilie 2016 a prejudiciat statul cu 3 MILIARDE de LEI
Evaziunea fiscală din perioada ianuarie-aprilie 2016 a prejudiciat statul cu 3 MILIARDE de LEI
Foto: liberinteleorman.ro

Trei miliarde de lei este prejudiciul din evaziunea fiscală din România în primele patru luni din acest an, potrivit declarației ministrului Finanțelor Publice, făcută la Digi24.

"Există evaluări cu privire la evaziunea fiscală, la economia subterană, făcute de instituții care au această posibilitate, cum este INS, și chiar SRI. În primele patru luni ale anului avem un prejudiciu identificat de 2,9 miliarde de lei, măsuri asiguratorii de 1,68 miliarde de lei, avem în plus, confiscări de 94 milioane de lei aferente prejudiciilor anterioare și diminuare a pierderii de 569 milioane de lei", a declarat Anca Dragu, conform economica.net.

Sectoarele de activitate unde are loc cea mai mare parte a evaziunii fiscale sunt în "cele trei sectoare clasice, tutun, alcool și petrol".

Aceasta a mai adăugat că ANAF a luat măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale încă de acum doi, trei ani, când a trecut printr-un proces de reorganizare teritorială. În prezent, la ANAF se implementează un nou sistem IT, proces care va fi finalizat în 2018-2019.

Etichete: evaziune fiscală, evaziune fiscala romania

0/1 COMENTARII
Traian
29 mai 18:50
+0
VOTURI
-0
DACA IN TREI LUNI S-A CREAT O ASA ,,GAURA'' IN BUGET,IN CEI 26 DE ANI DE ,,DEMOCRATIE ORIGINALA'',CAT S-A FURAT? SI MAI AVEM NERUSINAREA SA NE FACEM SALARII SI PENSII SPECIALE, IN TIMP CE ADEVARATII CREATORI DE VALORI DIN ROMANIA SUNT TRIMISI LA PLIMBARE,PE MOTIV CA ,,NU SUNT BANI''. DACA NU SUNT BANI,SA NU FIE PENTRU NIMENI. TOATE AVERILE SA FIE CONFISCATE,TOTI VINOVATII SA FIE PEDEPSITI SI ATUNCI VOM AVEA RESURSE SUFICIENTE PENTRU SALARII SI PENSII DECENTE PENTRU TOATA LUMEA PRIN REVIGORAREA ECONOMIEI,PRIN INTOARCEREA CELOR PLECATI SA SLUGAREASCA PE ALTE MELEAGURI.Asa sa ne ajute Dumnezeu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE