Evenimente recomandate în weekendul 9-10 aprilie: Festivalul Next, concerte, plimbări urbane,târguriÎn acest weekend, vă îndrumăm spre festivalul de film NexT, spre o plimbare ghidată pe primul bulevard al Capitalei, spre una pe două roți (organizată cu ocazia deschiderii centrelor de închiriat biciclete), dar și spre concerte, expoziții interesante și târguri diverse. Majoritatea evenimentelor notate în listă sunt fie cu intrare liberă, fie la un preț rezonabil.

Festivalul NexT- vineri, sâmbătă și duminică

Festivalul Internațional de Film NexT împlinește anul acesta 10 ani și vine cu un program la fel de bogat.

Vineri, de pildă, puteți merge la tradiționala Oscars Night, care începe la 20.30, la Cinema Pro - aici o să fie proiectate scurtmetrajele nominalizate în acest an la Oscar. Filmele din competiție au fost programate la orele 17, la Cinema Muzeul Țăranului, sâmbătă și duminică. Programul complet îl găsiți AICI, iar bilete puteți cumpăra de aici.

 

Concert Maria Răduceanu și Maxim Belciug la UNTEATRU- sâmbătă, ora 21.00

str. Sfinții Apostoli 44 

Sâmbătă, la UNTEATRU e seară de concert. Maria Răducanu și Maxim Belciug se reîntâlnesc live într-un concert pe care organizatorii îl prezintă drept "o aventură unică printre muzici, epoci și trăiri felurite, cu lacrimi dulci în murmur de chitară, cadențe andaluze, pesnii rusești, baroc italian suav și, bineînțeles, romanțe și cântece din vechiul București"

Biletul e 35 de lei și poate fi cumpărat de aici.

Plimbare cu urbanistul Andrei Popescu (ideiurbane.ro)- duminică, ora 11

loc de întâlnire: Piața Universității

Urbanistul Andrei Popescu, despre ale cărui propuneri de reamenajare v-am povestit de mai multe ori, vă invită, duminică, la plimbare pe primul bulevard al Capitalei, pentru a discuta despre clădirile importante, arhitectura acestora și despre modul de viaţă de la începutul secolului XX. Plimbarea începe la Piaţa Universităţii şi continuă pe bulevardul Regina Elisabeta.

"Voi pune accentul pe arhitectura urbană de sfârşit de secol 19 şi început de secol 20, tipul de dezvoltare a parcelelor din zona centrală a oraşului şi funcţiunile spaţiilor. Veţi afla cum a început modernizarea Bucureştiului şi vom vedea ce s-a mai păstrat din atmosfera de început de secol. Ca de fiecare dată, veţi putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă.", explică urbanistul în descrierea evenimentului.

Participarea e, ca de fiecare dată, gratuită și nu necesită o înscriere prealabilă. 

Pop-up Garage Sale în Alandala Cafe- duminică, orele 14-19

Str. Aurel Vlaicu nr 70

Duminică, 10 aprilie, bucureștenii sunt invitați la o nouă ediție Pop-up Garage Sale în Alandala. La târg veți găsi produse lucrate manual, de la accesorii și decorațiuni la mobilă pictată, picturi, obiecte și haine vintage, anunță organizatorii.

În timpul târgului, vor avea loc și ateliere:

15:00 – 16:00 Atelier de realizat Dream Catcher - investiție 35 ron
16:00 – 17:00 Atelier de realizat mingi de jonglat - investiție 20 ron
17:00 – 17:30 Introducere in Arta Jongleriei – investitie 20 ron
14:00- 19:00 Transformarea Fotografiei Iubite in Magnet de Frigider – investitie 10 ron

Expoziția "Ocolul lumii în 80 de minute, la Muzeul Țăranului Român"- vineri, sâmbătă, duminică

Bd. Kiseleff 3

De joi, la MȚR s-a deschis expoziţia „Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne", prin care vizitatorii își pot închipui cum şi-a imaginat Jules Verne Ocolul lumii pe vremea lui, în 1872.

"Este o fantezie menită să stârnească imaginaţia, nu o reconstituire fidelă a unor fapte reale, nici relatarea unui studiu ştiinţific, ci un fel de ilustrare a unei cărţi în care desenele sunt înlocuite cu veşminte şi obiecte autentice, care ar fi putut fi văzute la sfârşitul secolului al XIX-lea de către Jules Verne şi eroii săi.", explică reprezentanții muzeului.

Expoziția poate fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 5 mai 2016, între orele 10-18. Intrarea este liberă. 

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 aprilie 2016, de la ora 18, la sala Irina Nicolau, la vernisajul...

Posted by Muzeul Țăranului Român on Tuesday, 5 April 2016

Târg de muzică înregistrată pe vinil- sâmbătă, între orele 11.30-18.30

Str. Dianei 11

A doua ediție a târgului dedicat iubitorilor de vinil are loc sâmbătă, publicul fiind așteptat cu 4500 de titluri pe vinil, dar și alte produse pentru îngrijirea discurilor, ca doze de pick-up, mini sisteme audio stereo cu pick-up, kit-uri pentru curățarea discurilor vinil ș.a.m.d.

Start la noul sezon de pedalat, cu I'Velo- sâmbătă, ora 11

Bd-ul Nicoale Prezan

Centrele I'Velo de închirieri biciclete se deschid sâmbătă și momentul e marcat de o plimbare pe două roți, flori și baloane, cafea și prăjituri, tombolă cu premii și muzică.

Turul ciclist începe la 11:00 și se va desfășura pe traseul: Bd-ul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bd-ul Kiseleff – Arhitect Ion Mincu. Poți veni cu bicicleta ta sau poți inchiria gratuit bicicletele galbene în intervalul 10:00 – 12:00, in limita numarului disponibil. 

I'Velo va invita la pedalat!Deschiderea centrelor va avea loc sambata, 9 aprilie, cu un eveniment plin de culoare si energie la centrul I'Velo, metrou Aviatorilor!

Posted by I love Velo on Monday, 4 April 2016

Observații astronomice la Casa Cesianu- vineri și sâmbătă, de la ora 20

Calea Victoriei nr. 151

Cum Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" este încă în renovare, specialiștii de acolo vă așteaptă la observații nocturne la Casa Filipescu Cesianu. Un bilet costă 5 lei (2 lei, pentru studenți, elevi și pensionari), dar observațiile se fac doar dacă cerul este senin.

 

În luna aprilie, vă așteptăm la observații începând cu ora 20 de joi până sâmbătă pentru observații nocturne, iar...

Posted by Observatorul Astronomic  „Amiral Vasile Urseanu” on Friday, 1 April 2016

  

Etichete: alandala cafe, have a cigar, maria raducanu, Maxim Belciug, next, observatii astronomice, pedalat, program next, targ vinil, unteatru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h