Evenimentele din malluri, la care participă peste 200 de persoane, anunţate la ISUReprezentanţilor mall-urilor şi primăriilor trebuie să anunţe evenimentele la care urmează să participe peste 200 de persoane în spaţii închise, avertizează ISU Sibiu în urma incidentelor de la Piatra Neamţ, unde 9 persoane care asistau la un concert Carla's Dreams au avut nevoie de asistenţă medicală.

Evenimentele din malluri, la care participa peste 200 de persoane, anuntate la ISU
Evenimentele din malluri, la care participă peste 200 de persoane, anunţate la ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a transmis, luni, o avertizare primăriilor şi reprezentanţilor mall-urilor din judeţ să anunţe evenimentele la care preconizează că vor avea mai mult de 200 de persoane într-un spaţiu închis. 

CITEŞTE ŞI Dosar penal după concertul Carla's Dreams de la Piatra Neamţ, unde mai multe persoane au leşinat

Poliţia Neamţ a deschis, sâmbătă, un dosar penal pentru infracţiunile de vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănatatea în muncă, după ce, vineri seară, mai multor persoane li s-a făcut rău la concertul Carla's Dreams.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Săbău, a declarat că primăriile sau reprezentanţii mall-urilor vor trebui să comunice ISU dacă au evenimente la care se aşteaptă la prezenţa a peste două sute de persoane într-un spaţiu închis.

"ISU Sibiu notifică administratorii de mall / hipermarket / primării din judeţul Sibiu, solicitând acestora să comunice inspectoratului manifestările care presupun prezenţa a minim 200 de persoane (în spaţii închise), ce urmează a fi organizate în clădirile administrate. De asemnenea, în notificare vor fi amintite principalele obligaţii ce revin organizatorilor în astfel de situaţii", a spus Bianca Săbău, conform Mediafax. 

Avertizarea ISU Sibiu vine după incidentul de la Piatra Neamţ, unde, vineri seară, nouă persoane s-au simţit rău la concertul Carla's Dreams, care a avut loc într-un complex comercial, patru fiind transportate la spital. Concertul trupei Carla's Dreams de la Piatra Neamţ a fost oprit după ce oamenii s-au simţit rău din cauza căldurii şi a aglomeraţiei. Ulterior, Poliţia Neamţ a deschis un dosar penal pentru vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a amendat cu 15.000 de lei managerul complexului comercial.

Ce amendă a primit patronul mall-ului din Piatra Neamț în care a concertat Carla's Dreams
ISU Neamţ a amendat cu 15.000 de lei managerul mall-ului din Piatra Neamţ, unde a avut loc, vineri, concertul Carla's Dreams, în timpul căruia mai multe persoane s-au simţit rău.

Ulterior, IGSU a anunţat că pompierii de la inspectoratele din ţară vor avea întâlniri de informare cu administratorii de clădiri tip mall, în perioada următoare, pentru a discuta despre obligaţiile cele revin acestora din urmă în cazul organizării de evenimente cu public numeros.

Etichete: anunt, carlas dream, isu, mall, persoane

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE