Evghenia Medvedeva, noua campioană mondială la patinaj artistic VIDEOEvghenia Medvedeva din Rusia, în vârstă de doar 16 ani,  este noua campioană mondială la patinaj artistic, după ce s-a impus în finala Campionatelor Mondiale disputate în oraşul american Boston, cu un total de 223,86 puncte.

 Evghenia Medvedeva
Evghenia Medvedeva

A treia după programul scurt, Evghenia Medvedeva a realizat cel mai bun program liber în reuniunea de seara, cucerind medalia de aur, din postura de favorită, după ce în ianuarie cucerise titlul european.

Medalia de argint a revenit americancei Ashley Wagner cu 215,39 puncte, iar cea de bronz unei alte patinatoare din Rusia, Anna Pogorilaia cu 213,69 puncte, scrie Mediafax.

Sâmbătă, spaniolul Javier Fernandez și-a adjudecat cel de-al doilea titlu mondial consecutiv, impunându-se clar în programul liber în fața japonezului Yuzuru Hanyu, în timp ce medalia de bronz a revenit unui patinator chinez, Jin Boyang.

Lider aparent detașat decisiv după programul scurt, Hanyu, campion olimpic în 2014, a ratat primul cvadruplu salt din programul liber, sprijinindu-se în mână pe gheață la aterizare, după care a căzut la a doua săritură cvadruplă, erori grave la care s-au adăugat și câteva ezitări, neobișnuite la el, astfel că avantajul considerabil, de 18 puncte, după programul scurt, s-a dovedit insuficient pentru victorie.

Punctajul japonezului la liber a fost modest, de 184,61 puncte, dintr-un total posibil de 295,17 puncte, la distanță astronomică față de recordul înregistrat de el în decembrie anul trecut, la Marele Premiu de la Barcelona — 330,43 puncte.

În schimb, deținătorul titlului mondial, spaniolul Javier Fernandez, care se antrenează ca și Hanyu la Toronto, sub îndrumarea aceluiași celebru tehnician canadian, Brian Orser, a ridicat publicul în picioare, cu un program executat excelent, pe un cântec al lui Frank Sinatra. Cu 3 cvadruple și 3 triplu Axel, cvadruplul campion al Europei a reușit un punctaj suficient — 216,41 puncte la liber, pentru un total de 314,93 puncte, adjudecându-și al doilea titlu consecutiv.

Surpriza plăcută a probei masculine a fost bronzul cucerit de patinatorul de 18 ani Jin Boyang, cu 270,99 puncte, progresul patinatorilor chinezi fiind confirmat și proba de perechi, în care cuplul Sui Weinjing/Han Cong conduce după programul scurt, cu 80,85 puncte.

Perechea chineză este urmată de canadienii Meagan Duhamel/Eric Radford, deținătorii titlului, situați acum în clasamentul provizoriu pe 2, cu 78,18 puncte, poziția a treia fiind ocupată de rușii Tatiana Volosojar/Maksim Trankov, campioni olimpici, cu 77,13 puncte.

Etichete: campionatul mondial patinaj artistic 2016, Evghenia Medvedeva, patinaj artistic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE