Evoluţia leului în 2016. Ce spun analiştii despre moneda naţionalăLeul a încheiat anul la un curs de 4,52 lei pentru un euro, după câteva zile în care a atins cele mai slabe cotaţii din ultimii doi ani. Ceva obişnuit pentru luna decembrie, spun analiștii, care estimează un curs leu-euro relativ stabil în anul 2016. 

Evolutia leului in 2016. Ce spun analistii despre moneda nationala (Foto gardianul.net)
Evoluţia leului în 2016. Ce spun analiştii despre moneda naţională (Foto gardianul.net)

Preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, Radu Crăciun, crede că cele mai importante influenţe asupra cursului de schimb al leului vor veni din plan extern.
"Percepţia României la nivel internaţional în momentul de faţă este foarte bună şi, dacă este să ne referim la investitori, dacă este să ne referim la agenţiile de rating, în acest context, nu văd de ce am avea motive legate de percepţie şi, în ultimă instanţă, chiar şi de fundamente economice, care să sugereze că leul ar trebui să se deprecieze în continuare.

"Dar trebuie să fim conştienţi de faptul că pieţele valutare, în general, sunt pieţe care pot să crească, pot să scadă, pentru că o mare parte din fluxurile care circulă în pieţele valutare sunt fluxuri speculative", a declarat pentru RRA, Radu Crăciun

Principalele riscuri legate de percepţia pieţelor internaţionale asupra României pot proveni din depăşirea ţintei asumate de deficit bugetar ce va fi înregistrată în 2016, respectiv, din cele două runde electorale programate în această perioadă.

Sursa: realitatea.net

Etichete: curs leu euro, evolutie leu 2016, leu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE