Evoluţia lucrărilor la PASAJUL de la Piaţa Sudului. BLOCAJ la amenajarea lacurilor Tei şi FloreascaPrimarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, se declară optimist în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la Pasajul Piața Sudului și la Arcul de Triumf până la data de 30 iunie. Sava a arătat însă că amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca și Tei se confruntă cu anumite blocaje, iar Spitalul Gomoiu ar putea fi deschis peste patru - cinci luni.

Primarul General, Razvan Sava, a vizitat, marţi, Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" si a declarat ca acest obiectiv, precum si Arcul de Triumf si Ambulatoriul de la Spitalul Gomoiu "sunt obiectivele de investitii cu fonduri europene pe care Municipalitatea va reusi sa le finalizeze in termen". 

În ceea ce priveste Pasajul de la Piata Sudului, Sava s-a declarat optimist de ritmul de lucru, explicand ca "lucrarile sunt intr-un stadiu avansat".

"Astăzi a început asfaltarea pe bretelele laterale (de la Piața Sudului — n.r.), astfel încât de săptămâna viitoare sau la începutul lunii viitoare să se devieze circulația și toată lucrarea să se mute pe mijloc, pe unde va fi tunelul. Sunt în grafic. Eu astăzi o să mai trec pe acolo, să văd cum evoluează lucrările și sunt optimist că se vor termina la 30 iunie", a precizat, marţi, Răzvan Sava.

El și-a exprimat speranța că în cel mai scurt timp se va afla cine va realiza auditul financiar pentru proiectul de la Piața Sudului. "Zilele trecute s-a pus în sistemul electronic de achiziții publice acel audit extern. Sper ca, în cel mai scurt timp, să avem câștigătorul, cel care va face acest audit, astfel încât să vedem cine se face vinovat de pierderea fondurilor nerambursabile și crearea acestei presiuni pe bugetul Capitalei", a spus Sava.

În ce privește proiectul de consolidare, restaurare și conservare de la Arcul de Triumf, primarul a declarat că termenul de 30 iunie este unul real.

"La sfârșitul acestei săptămâni vin izolatorii, se vor monta într-o săptămână, se va turna betonul. Deci pentru Arcul de Triumf termenul de finalizare de 30 iunie este unul real. (...) A fost un moment în care toată lumea arăta cu degetul spre celălalt. Până la urmă s-a rezolvat", a susținut sava, citat de Agerpres.

Primarul general a admis însă că anumite aspecte nu au fost deblocate în cadrul proiectului de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca și Tei. Sava a spus că "acest obiectiv de investitii a fost compromis, astfel ca termenul de finalizare - 30 iunie - un este unul nerealist".

"Acolo nu am reușit să deblocăm lucrurile în totalitate. Mai sunt câteva neclarități, legat de devierea conductelor de la RADET și ecluză. Sper ca, în cel mai scurt timp, să avem soluție și pentru lucrarea de la Tei, Floreasca", a afirmat el.

În ce privește proiectul de reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului integral al Spitalului clinic de copii dr. Victor Gomoiu, edilul a spus că lucrările urmează să fie finalizate, iar unitatea s-ar putea deschide peste patru — cinci luni, având în vedere că trebuie lămurite și anumite aspecte legate de organigramă.

"Au fost patru proiecte care au început cu finanțare nerambursabilă pe fonduri europene: Pasajul de la Piața Sudului, amenajarea lacurilor Tei, Floreasca, Observatorul astronomic și Arcul de Triumf. La Gomoiu s-a rezolvat. După cum știți, ele au fost continuate, dar cu bani de la bugetul Primăriei Capitalei. Am anunțat la momentul respectiv: era vorba de peste 130 de milioane de lei, bani cu care, dacă îi aveam acum, puteam să rezolvăm alte lucruri. Da, am preluat această responsabilitate. Ele se vor finaliza la 30 iunie 2016, așa cum am promis. Sunt date reale, văd cum evoluează lucrările, ele se vor termina", a precizat primarul general interimar al Bucureștiului.

Pe 18 decembrie, Primăria Capitalei anunța că Bucureștiul pierde finanțare din fonduri europene și de la bugetul de stat în valoare totală de peste 124 de milioane de lei pentru trei proiecte care nu puteau fi finalizate până la 31 decembrie, termen stabilit prin acordul de finanțare în cadrul Programului Operațional Sectorial 2007-2013. Această sumă reprezenta cofinanțarea proiectelor pentru realizarea pasajului rutier de la Piața Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei și Floreasca, precum și pentru lucrările de construire a ambulatoriului la Spitalul "Foișor". Se menționa că alte trei proiecte — consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" și proiectul de reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului clinic de copii "Victor Gomoiu"—, ale căror lucrări erau aproape finalizate, pierd finanțare în valoare totală de aproximativ opt milioane de lei.

 

Etichete: Arcul de Truimg, circuitul turistic lacuri Floreasca Tei, pasaj Piaţa Sudului, razvan sava, spitalul victor gomoiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h