EXAMENUL pentru CARNETUL DE ŞOFER s-ar putea schimba: două probe suplimentareExamenul pentru obţinerea permisului auto va consta în patru probe. Asta în cazul în care un proiect de lege, depus de un deputat, va trece de Parlament. Iniţiativa legislativă modifică felul în care se poate obţine permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.

EXAMENUL pentru CARNETUL DE SOFER s-ar putea schimba
EXAMENUL pentru CARNETUL DE ŞOFER s-ar putea schimba

Deputatul PSD Florin Gheorghe a iniţiat un proiect de lege prin care intenţionează să modifice felul în care se poate obţine permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte

"Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificarea cunoştinţelor şi a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor şi a comportamentului, corespunzăror categoriei de permis solicitat", potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputaţilor, scrie Mediafax.

"Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând" a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Deputatul a motivat iniţierea acestui proiect de lege prin reducerea numărului de accidente de circulaţie datorat slabei pregătiri a şoferilor, situaţie datorată relaxării condiţiilor de obţinere a permisului auto.

VEZI AICI EXPUNEREA DE MOTIVE

"În ultimii 26 de ani condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS", a afirmat Florin Gheorghe.

Etichete: CARNET SOFER, permis auto, PROBE carnet sofer, schimbari scoala de soferi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE