EXCLUSIV. 1.200 de noi LOCURI DE PARCARE în smart-parking-uri, în Bucureşti. Unde vor fi construiteLOCURI PARCARE BUCUREŞTI. 1.200 de noi locuri de parcare, amplasate în module smart-parking, urmează să fie construite în Sectorul 6 din Capitală, începând din acest an până în 2019. Noile parcări inteligente ar putea, să rezolve astfel, măcar parţial, problema locurilor de parcare din cartierele Militari şi Drumul Taberei, ultimul din acestea fiind grav afectat din cauza lucrărilor la magistrala 5 de metrou. Înainte însă de a demara lucrările de construcţie a noilor parcări pe verticală, administraţia locală a decis să scumpescă cu 15% închirierea locurilor de parcare în smart parking-uri. 

1.200 de noi LOCURI DE PARCARE in smart-parking-uri, in Bucuresti. Unde vor fi construite
1.200 de noi LOCURI DE PARCARE în smart-parking-uri, în Bucureşti. Unde vor fi construite

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Cele 1.200 de noi locuri de parcare în module smart-parking urmează să fie construite în cadrul unui program multianual de investiţii, în perioada 2016-2019, prin intermediul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane (ADPDU), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6. 

Primele parcări inteligente vor fi construite, în acest an, în cartierele Militari şi Drumul Taberei, după cum au declarat pentru B365.ro oficialii administraţiei locale, în zonele cele mai aglomerate din aceste cartiere. Trebuie precizat faptul că, îndeosebi cartierul Drumul Taberei a fost văduvit de foarte multe locuri de parcare odată cu începerea lucrărilor la magistrala 5 de metrou, numărul locurilor de parcare în plan orizontal scăzând aici, considerabil, în ultimii trei ani. 

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Potrivit Graficului de eşalonare financiară a programului multianual de investiţii privind achiziţionarea a 100 de sisteme de parcări inteligente verticale în Sectorul 6, în perioada 2016 – 2019, ce a fost aprobat de consilierii locali ai Sectorului 6, costurile estimate se ridică la 32 milioane de euro.

Închirierea locurilor de parcare în smart-parkung-uri, SCUMPITĂ cu 15%

Până la demararea efectivă însă a lucrărilor de construcţie a parcărilor verticale, administraţia locală condusă de Rareş Mănescu a decis să scumpească cu 15% închirierea locurilor de parcare în smart parking-uri. 

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI.  Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 6, de la sfârşitul anului trecut bucureştenii plătesc câte 115 lei pe lună pentru închirierea unui loc de parcare în module SMART-PARKING. Anterior, preţul fusese de 100 de lei. 

Hotărârea Consiliului Local Sector 6 privind MAJORAREA TARIFELOR DE ÎNCHIRIERE A LOCURILOR DE PARCARE ÎN SMART-PARKING-URI poate fi consultată aici. 

Un modul de parcare tip SMART-PARKING are o capacitate de 12 maşini, dar ocupă doar echivalentul a două locuri de parcare, la sol, ceea ce constituie un avantaj în cartierele de blocuri unde există un deficit în acest sens. 

Pentru a închiria un loc de parcare în modulele SMART-PARKINGbucureştenii trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Parcaje de Reşedinţă din Al. Bistra nr.1 Sectorul 6 cu o cerere-tip însoţită de BI/CI şi talonul autoturismului, plata efectuându-se la casieria ADPDU Sector 6 din Intr. Lt. Av. Caranda Ghe. nr.9. 

Cum funcţionează parcările inteligente de tip SMART-PARKING 

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Sistemele SMART-PARKING sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute. 

În prezent, pe raza Sectorului 6 funcţionează 25 de module de tip SMART-PARKING, cu un total de 600 de locuri de parcare, majoritatea fiind amplasate în cartierele Drumul Taberei şi Militari, precizează Primăria Sectorului 6 într-un răspuns formulat la solicitarea B365.ROAccesul în SMART-PARKING se face prin trei sisteme diferite: acces pe cheie, pe bază de cartelă şi pe cod PIN. 

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Smart parking-urile sunt amplasate în Sectorul 6, în zonele cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare, după cum urmează:

Str. Reveriei x Aleea Agigea, Str. Dreptăţii (lângă biserică şi lângă dispensar), Str. Dreptăţii spate bloc.O3, Str. Dezrobirii bl.M25, Str. Apusului x Bd. Iuliu Maniu spate bloc F, Str. Serg. Maj. Cara Anghel spate bloc C43, Bd. 1 Mai lângă restaurantul "Hanul Drumetului", Str. Sibiu vis-a-vis Petrom, spate Cinema Favorit, Str. Bozieni bl.830, Aleea Râmnicel x Prelungirea Ghencea, Aleea Meseriaşilor bl.C90, Str. Valea Ialomiţei lateral bloc C7, informează Primăria Sectorului 6. 

CITEŞTE ŞI Culmea investiţiilor, în Sectorul 6. Parcare "inteligentă" (SMART PARKING) în gropi, bălţi şi noroi

Etichete: construire smart parking, Drumul Taberei, inchiriere loc smart parking, Militari, parcare inteligentă, parcare pe verticala, realitatea, Sectorul 6, SMART PARKING

0/6 COMENTARII
SLC
12 feb 06:40
+0
VOTURI
-0
Inestetice si ocupa spatial a cel putin 5 locuri de parcare. Insa cea mai mare problema cred ca o sa fie cand mai ruginesc si nu-ti mai poti scoate masina din fieratania aia. Parcarile subterane de resedinta ar fi Solutia, cu plata doar pana la amortizarea investitiei, apoi gratis. Sau pana la alegeri, cand politicienii pot promite ca nu se va mai plati, ceva gen RATB gratis pt sute de mii de rezidenti, care altfel nu l-ar mai aglomera doar pt a se plimba fara un scop.
Relu
09 feb 02:57
+0
VOTURI
-0
Sunt o porcarie. Ocupa mai multe locuri la sol decat zic ei si uratesc orasul plus ca sunt foarte scumpe. Sa faca parcari subterane daca tot vor sa faca ceva.
vlad
08 feb 10:16
+0
VOTURI
-0
@Cris Gratuite?? Dar ce? traim in comunism?? Ok, e o problema a orasului, as intelege poate sa fie construite din banii primariei, fara sa se gandeasca sa-si amortizeze investitia, dar pe urma pui nene taxe serioase! Cine isi permite, are masina, cine nu, cu metroul... ca asa se intampla in toate orasele aglomerate si cu probleme de trafic.
Sol
08 feb 09:16
+0
VOTURI
-0
Doar doua locuri de parcare la sol?
Aveti si niste dimensiuni care sa confirme? Mie mi se par ca ar intra mai multe masini in amprenta aia la sol, nu doar doua...
Cris
08 feb 08:24
+0
VOTURI
-0
Sunt urate rau, polueaza vizual... Pentru numai 12 locuri de parcare pe verticala, nu cred ca merita. Tot parcarile subterane sau supraterane multietajate, gratuite, raman solutia.
Vasile
08 feb 08:00
+0
VOTURI
-0
Sper ca ideea sa fie preluata si in celelalte sectoare...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE