EXCLUSIV: 100 kilometri de piste pentru biciclete în București, pe 61 de străzi. VEZI LISTAPrimăria Capitalei a finalizat lista străzilor pe care vor fi amenajate piste pentru biciclete. Conform proiectului vor fi create piste pentru bicicliști pe 55 de bulevarde și în 6 parcuri din Capitală, pe o distanță totală de 99,9 kilometri. În funcție de stradă și de particularitățile zonei, pistele vor fi create fie pe trotuar fie pe stradă, iar o parte dintre ele chiar pe spațiul verde. Proiectul municipalității a fost deja agreat și de Ministerul Mediului, cel care va finanța această investiție cu suma de 9,8 milioane euro. 

EXCLUSIV: 100 kilometri de piste pentru biciclete in Bucuresti, pe 61 de strazi.VEZI LISTA PRIMARIEI
EXCLUSIV: 100 kilometri de piste pentru biciclete în București, pe 61 de străzi.VEZI LISTA PRIMĂRIEI

La peste un an de când Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul privind amenajarea pistelor pentru biciclete în Capitală, Primăria a finalizat și lista arterelor pe care acestea vor fi amenajate. În ultimul an, proiectul a suportat și câteva modificări. Astfel, dacă în ianuarie 2015, reprezentanții Primăriei spuneau că pistele vor fi amenajate pe străzile mai mici din "spatele marilor bulevarde", proiectul final prevede ca pistele să fie create tocmai pe arterele principale. De exemplu, pe Splaiul Unirii vor fi amenajate piste pentru biciclete pe 4,2 kilometri, pe Calea Griviței (între Bd. Dacia și Bd. Bucureștii Noi) vom avea 3,7 kilometri de piste, iar pe Bd. Iuliu Maniu 5,5 kilometri. 

În total, vor fi create piste pentru bicicliști pe 55 de bulevarde și în 6 parcuri din Capitală, pe o distanță totală de 99,9 kilometri. 

Au fost alese două soluții de amenajare: pe trotuar sau pe carosabil, în funcție de bulevardul vizat. Astfel, pe Bulevardele Carol I, Regina Elisabeta sau Unirii, pistele vor fi amenajate pe trotuar, în timp ce pe Calea Șerban Vodă, pe Bd. Tudor Vladimirescu sau pe Șoseaua Colentina bicicliștii vor circula pe carosabil. Sunt însă și artere pentru care s-a ales o variantă mixtă. Pe Splaiul Unirii, pe Șos. Orhideelor sau pe Șos. Pandurilor pistele vor fi amenajate și pe trotuar și pe carosabil. O altă variantă aleasă de municipalitate, prevede sacrificarea spațiului verde pentru a crea traseele destinate bicicliștilor. De exemplu, pe Șoseaua Vitan-Bârzești o parte din pista de biciclete ce va fi amenajată pe o distanță de 2 kilometri va fi pe zona verde, iar pe Bd. Națiunilor Unite pista va fi pe spațiul verde și pe trotuar. 

VEZI AICI LISTA străzilor pe care vor fi amenajate pistele pentru biciclete, lungimea acestora și modul de amanajare

Proiectul va fi realizat cu fonduri de la Guvernul României. Primăria Capitalei va beneficia de o finanțare de 9,8 milioane euro pentru amenajarea pistelor. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni însă deocamdată nu se știe când va fi pornit. 

"In prezent se afla in curs de analiza la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, in vederea semnarii cu Primaria Municipiului Bucuresti, draftul Conventiei privind finantarea acestui proiect in varianta continand modificarile propuse de Primaria Municipiului Bucuresti la varianta M.M.A.P. a conventiei transmise la data de 07.07.2015. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a agreat, la propunerea prezentata de Primaria Municipiului Bucuresti,lista strazilor pe care se vor amenaja piste de biciclete in baza acestui proiect; La acest moment Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei nu poate estima nici un termen", au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns transmis B365.ro.

Proiectul aprobat de CGMB în septembrie 2014 prevede și deschiderea a 18 centre de deservire-închiriere și a unui centru de monitorizare-coordonare. În plus, conform documentului, Primăria Capitalei va mai amenaja și 78 de parcări publice pentru biciclete private. 

Citește și Apel public privind infrastructura pentru utilizarea bicicletei in Bucureşti 

Etichete: bicliști, PISTA BICICLETE, Primăria Capitalei, realitatea, traseu bicicliști

0/9 COMENTARII
Vasile
26 Oct 14:24
+0
VOTURI
-0
Sa faca piste de biciclete pe cheiul Dambovitei, de la targul de masini pana la Popesti Leordeni! Sa pedaleze scarbele astea cu gura mare pana le crape inima in ei de cretini ce sunt!
Dupa ce ca le-a facut pista pe Kiseleff, au blocat traficul pe Calea Victoriei, un astfel de animal mergea vineri cu bicicleta pe Kiseleff cu 2km/h PE MIJLOCUL BENZII a 3-a !!!
UNDE E POLITIA, sa le interzica sa iasa din casa? Sau mai bine sa-i impuste inc ap fara mila?
bogdan
25 Oct 09:49
+0
VOTURI
-0
Cea mai solicitata oferta de lucru
online! Suntem in plina ascensiune si suntem
cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei
colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri
asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte
minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si
word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si
conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu
pas.. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa
ceara detalii la adresa de email: bogdanandrei18@yahoo.com
CETATEAN
25 Oct 09:17
+0
VOTURI
-0
Cand fak parcari si 100km de autostrada pentru biciclistii de azi automobilistii de maine?
Boieru
24 Oct 02:31
+0
VOTURI
-0
Tinerii frumosi si liberi care si-au luat bicicleta inapoi, vor piste. Niste orfani care n-au bani de benzina sau bilet de tramvai s-au pus ei pe protestat ca n-au saracii de ei drumuri speciale. Ba saraciilor, stati dreacu acasa ca n-am chef sa-mi incurcati mie circulatia cand ma plimb cu X6-le. 'rati-ai dreacu de hipsteri centrovechisti, biciclisti,ecologisti si vegetarieni
vlad
23 Oct 10:57
+0
VOTURI
-0
Mda, piste pe trotuar?? Iarasi cu nebunia asta??? pe Carol I chiar nu inteleg cum vor sa le faca... spatiul de circulatie pentru pietoni este foarte ingust, e plin de masini. Trebuie scoase toate masinile alea de pe trotuar si in locul lor facuta pista... si stim din experienta ca asta este foarte greu de realizat. Iarasi trebuie pusi bolarzi peste tot, care si ei in sine sunt ilegal de pus langa pistale de biciclete...

Organizatiile astea de biciclisti sunt de acord cu proiectul?
bogdan
23 Oct 10:30
+0
VOTURI
-0
mai bine banda unica #ratb1. E utila tuturor.
Merge si iarna, pe cand biciclistii mai putin
bogdan
23 Oct 10:14
+0
VOTURI
-0
10.000.000 eur /100 km = 100.000 eur/km !!!!
Acestea-s noile modalitati de furt.
Vedeti in Brasov si Sibiu ce simplu se pot face pistele de bicle. Tragi o dunga cu masina de facut benzi, scoti bordura si gata.
Le fac eu pt 10000 eur/km.
IOnut
23 Oct 09:14
+0
VOTURI
-0
Sacrificam spatiul verde in detrimentul benzilor auto. Masinile sunt regii in Bucuresti. Rusinica!
bogdan
23 Oct 09:03
+0
VOTURI
-0
Are you fucking kidding me???
"O altă variantă aleasă de municipalitate, prevede sacrificarea spațiului verde pentru a crea traseele destinate bicicliștilor"

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h