EXCLUSIV: Cum arată ACUM staţiile de metrou de pe M5 şi când ajung cârtiţele la Eroilor GALERIE FOTOB365.ro vă prezintă o Galerie Foto cu stadiul lucrărilor la staţiile de metrou Romancierilor, Favorit şi Valea Argeşului, de pe magistrala M5. Cârtiţa Varvara se află în prezent la staţia Valea Argeşului (Brâncuşi), urmând să treacă ulterior la Râul Doamnei- aici, săpăturile vor fi finalizate la sfârşitul anului. TBM-urile vor fi aduse la staţia Eroilor în primăvara lui 2015.

"În prezent, TBM-ul Varvara se află la staţia Brâncuşi (Valea Argeşului). Urmează să ajungem la Râul Doamnei, iar legătura va fi făcută la Eroilor, cu magistrala existentă, dar traseul va merge mai departe ulterior, la Pantelimon. La sfârşitul anului vor fi scoase TBM-urile şi vor fi aduse la staţia Academia Militară. De aici, pleacă la Eroilor, unde ajung în martie-aprilie 2015", a declarat inginerul Alexandru Dutulescu pentru B365.ro.


TBM-ul Varvara, la staţia Valea Argeşului (Brâncuşi)
 


Lucrări la staţia staţia Valea Argeşului (Brâncuşi)

Conform inginerului, lucrările avansează cu 40-50 de metri pe zi.


Lucrări la staţia Romancierilor


Lucrări la staţia Romancierilor


Lucrări la staţia Romancierilor

În ceea ce priveşte staţia de metrou Favorit, inginerul Alexandru Dutulescu a adăugat că va avea 5 sau 6 puncte de acces. Totodată, în această staţie, linia de tren va fi montată central, urmând ca peroanele să fie în lateral (ca la Victoriei, Gara de Nord, etc.)


Lucrări la staţia Favorit

Reamintim că primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra 10 staţii: Eroilor 2, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului şi Râul Doamnei. Se estimează că în septembrie 2015 structura staţiilor şi tunelelor de metrou de pe Magistrala 5 va fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Ultimul termen anunţat de Astaldi, în raportul pe ultimele şase luni, tronsonul Râul Doamnei - Eroilor 2 va fi dat în folosinţă în 2017. 

_ _ _ _

Mai multe imagini cu lucrările de la magistrala M5 de metrou, realizate de Mihai Petre, găsiţi în Galeria Foto de mai sus. Totodată, o colecţie de imagini realizate în subteran vor fi expuse de fotografii Asociaţiei Bucureştiul Meu Drag la staţia Piaţa Unirii, de Ziua Metroului- 19 noiembrie.

Etichete: m5, realitatea, statia de metrou Favorit

0/4 COMENTARII
Smart
10 nov 15:11
+0
VOTURI
-0
Esti prost informat, e proiect pentru 2020. Dezinformezi aiurea, prostule
Liviu Cristea
10 nov 09:01
+0
VOTURI
-0
Ganditi-va la o alta denumire pentru statia T.Vladimirescu pentru ca un bulevard cu aceeasi denumire exista in sectorul 5, evitati confuziile... Va sugerez Sergiu Celibidache, mai ales ca deja piata fosta Moghioros, numita apoi piata Drumul Taberei se cheama de ceva vreme S.Celibidache in documentele primariei,insa nu se foloseste aceasta denumire. Vorbiti, comunicati intre dvs domnilor...
Gogu
10 nov 00:15
+0
VOTURI
-0
^^^ dar ce, sinucigașii nu trebuie și ei să "trăiește"?
victor
08 nov 19:39
+0
VOTURI
-0
în staţii ar trebui sa puna de-a lungul liniilor de metrou, nişte ziduri de sticlă, prevăzute cu uşi glisante. Acestea se deschid şi se închid în acelaşi timp cu uşile metroului. Deci, sinucigaşii trebuie să găsească altă metodă...in Londra sunt statii prevazute cu astfel de sisteme

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE