Sectorul 4 a rămas fără Consiliu Local. Aproape toţi consilierii AU DEMISIONATMai mulţi consilieri din Sectorul 4 AU DEMISIONAT vineri. La penultima ședință a Consiliului Local al Sectorului 4, 16 din cei 22 de consilieri au demisionat pe motiv că nu sunt de acord cu modul în care este condusă Primăria. Ei au invocat „proasta organizare a executivului de la Primăria Sectorului 4” în scrisoarea înaintată la secretariat.

EXCLUSIV: Sectorul 4 a ramas fara Consiliu Local! Aproape toti consilierii AU DEMISIONAT
EXCLUSIV: Sectorul 4 a rămas fără Consiliu Local! Aproape toți consilierii AU DEMISIONAT
Foto: antena3.ro

În ședința ordinară de astăzi, majoritatea consilierilor locali de la Sectorul 4 au demisionat. 

Din cei 19 consilieri locali prezenți în sală, au demisionat, pe rând, cei de la PNL și cei de la ALDE. De asemenea, și-a anunțat demisia și un consilier de la PSD. Astfel, Consiliul Local Sectorul 4 a rămas cu doar 6 reprezentanți, toți de la PSD.

După demisiile în bloc, s-a constatat că nu mai există cvorum iar ședința a fost declarată închisă.

Consilierii de la PNL și ALDE și-au motivat demisiile prin faptul că că sunt nemulțumiți de activitatea actualului executiv- primarul interimar al Sectorului 4 este Daniel Băluță de la PSD. Consilierul local de la PSD a invocat motive personale pentru demisie.

Situația va rămâne așa până pe 5 iunie, când vor avea loc alegerile locale. Alegeri anticipate s-ar fi putut organiza doar cu 6 luni mai devreme. 

Demisiile vin la o zi după ce un conflict a izbucnit între primarul interimar al sectorului, Daniel Băluță, și fostul primar, Cristian Popescu-Piedone, ambii candidați la Primăria Sectorului 4. Mai precis, sediul de campanie al lui Cristian Popescu-Piedone a fost vandalizat, iar acesta l-a prezentat drept vinovat pe Daniel Băluță. Primarul interimar a negat însă acuzațiile, transmițând că-l va acționa în judecată pe Piedone pentru aceste acuzații.

Cu toate acestea, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, spune că doar trei consilieri au demisionat, în timp ce alţii 5 şi-au anunţat intenţia de a pleca.

"Astăzi, trei consilieri locali și-au înaintat demisia din cadrul Consiliului Local al Primăriei Sectorului 4, iar alți cinci și-au manifestat intenția de a pleca. Faptul că aceștia au decis brusc că nu sunt mulțumiți de activitatea conducerii primăriei, îmi dă de gândit. Poate, dacă nu eram înainte cu o lună și jumătate de alegerile locale, aș fi considerat că este o simplă coincidență. Din păcate, cred că este vorba despre ceea ce am bănuit încă de la început, și anume faptul că fostul primar Cristian Popescu Piedone a controlat tot timpul Consiliul Local. În această situație, apare suspiciunea că, de la demisia fostului primar, după tragedia de la Colectiv, aceștia au acționat la ordinele lui Cristian Popescu Piedone. Astfel este de neexplicat gestul lor, care vine la câteva zile după ce Cristian Popescu Piedone a decis să candideze la Primăria Sectorului 4", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Etichete: consilieri locali, demisie, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE