Executorul judecătoresc care a pus proprire pe conturile Ministerului Sănătăţii, REŢINUTIulian Coşoreanu, executorul judecătoresc care a pus poprire pe conturile Ministerului Sănătăţii a fost reţinut, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Executorul judecatoresc care a pus proprire pe conturile Ministerului Sanatatii, RETINUT
Executorul judecătoresc care a pus proprire pe conturile Ministerului Sănătăţii, REŢINUT
Foto: cetateanul.net

Procurorii spun că Iulian Coşoreanu ar fi făcut plăţi ilegale. Este suspectat că ar fi deturnat fonduri, respectiv că ar fi alimentat fără permisiune nişte conturi, informează digi24.ro.

Executorul judecătoresc a fost adus cu mandat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, unde a fost audiat şi apoi reţinut.

Iulian Coşoreanu a fost la Ministerul Sănătăţii, în urmă cu câteva zile, în calitate de reprezentant al familiilor bebeluşilor răniţi sau care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Redăm comunicatul de presă al Curţii de Apel, remis B365.ro:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi abuz în serviciu, prevăzute de art.9 din Legea nr.241/2005 şi art.297 din C.pen..
În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE, executor judecătoresc în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti „Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii" şi faţă de inculpaţii GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL şi MIHAI LUCREŢIA, administratori statutari şi de fapt ai SC E.C. SRL.

În fapt, s-a reţinut că S.C.P.E.J. „Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii", a convenit cu reprezentanţii creditoarei SC E.C. SRL – societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflată în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.
Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al SC E.C. SRL cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.

La data de 08.10.2015, faţă de inculpaţii COŞOREANU IULIAN ILIE, GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL şi MIHAI LUCREŢIA a fost luată de către procuror măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore .

În cursul zilei de astăzi va fi sesizată Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale.

Etichete: executor judecătoresc, Ministerul Sănătăţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE