Exercițiul militar româno-bulgaro-american din Marea Neagră a începutCorespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Exercițiul militar româno-bulgaro-american din Marea Neagră a început miercuri, potrivit Biroului de presă al Flotei militare bulgare de la Varna.

Truxtun
Truxtun

Exercițiul de tipul PASSEX urma să aibă loc marți la sud-vest de Constanța, în afara apelor teritoriale ale României dar a fost amânat cu 24 de ore din cauza condițiilor hidro-meteorologice din zonă. Acest tip de exerciții se organizează când nave militare străine acostează în porturile bulgărești sau trec pe lângă țărmul bulgăresc, în condițiile în care există o dorință comună a ambelor părți, se afirmă într-un comunicat de presă trimis luni AGERPRES de către Ministerul Apărării de la Sofia.

Flota bulgară participă cu fregata Drazki, care acționează alături de trei nave românești și de distrugătorul american USS Truxtun.

Obiectivul exercițiului este creșterea cooperării flotelor țărilor membre ale NATO, precum și a pregătirii echipajelor navelor. În planul de acțiune au fost incluse exerciții de comunicare pentru transfer de date cu privire la situația maritimă și subacvatică. Distrugătorul american USS Truxtun urma să viziteze portul bulgăresc Varna între 12 și 14 martie, dar și această vizită va fi amânată tot cu 24 de ore, precizează sursa citată.

Ministerul bulgar al Apărării a subliniat în comunicat că exercițiul militar la care vor participa nave din flotele Bulgariei, României și Statelor Unite nu are nicio legătură cu evenimentele din Ucraina și din partea de nord-est a Mării Negre, fiind planificat încă din anul 2013.

Etichete: americani, Bulgaria, marea neagra, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE