EXERCIŢII ISU la metrou pentru intervenţii în situaţii de urgenţă VIDEOPompierii bucureşteni au efectuat în această săptămână exerciţii pentru intervenţii în situaţii de urgenţă complexe în tunelurile de metrou. 

EXERCITII ISU pentru interventii de urgenta la metrou VIDEO
EXERCIŢII ISU pentru intervenţii de urgenţă la metrou VIDEO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii" București-Ilfov a demarat în această săptămână cea de-a doua etapă a pregătirii pentru intervenții în situații de urgență complexe, care se pot produce la rețeaua de metrou, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov. 

În acest sens, începând cu noaptea de miercuri au fost executate primele recunoașteri în tunelurile de metrou, atunci când echipaje de pompieri s-au deplasat în subteran, în condiții de vizibilitate scăzută, de la stația Eroilor spre stația Grozăvești.

"Pe durata acestor recunoașteri urmărim verificarea nivelului de pregătire a personalului propriu, modul de utilizare în condiții cât mai dificile a aparatelor de respirat cu autonomie ridicată, specifice intervenției la metrou, precum și realizarea comunicațiilor cu dispeceratul sau punctul de comandă mobil.

Scopul acestor activități de pregătire vizează protecția populației, călătorilor și a altor categorii de personal care își desfășoară activitatea în incinta rețelei de metrou sau în proximitatea acesteia.

Eforturile de înlăturare a posibilelor vulnerabilități cu care se pot confrunta pompierii, în cazul producerii unei situații de urgență la metrou, au fost demarate odată cu începerea anului 2015, prin executarea de recunoașteri și exerciții la nivelul stațiilor de metrou", se arată în comunicat.

Etichete: isu, ISU Bucureşti, ISU metrou, metrou

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE