Exercițiu de simulare a cutremurului la Colegiul “Emil Racoviță”Primăria Sectorului 2 a continuat marți, 16 aprilie 2019, seria exercițiilor de simulare a cutremurelor în școli la Colegiul Național “Emil Racoviță”, unde s-a urmărit modul de acțiune al tuturor celor implicați.

Exercitiu de simulare a cutremurului la Colegiul “Emil Racovita”
Exercițiu de simulare a cutremurului la Colegiul “Emil Racoviță”

Dând dovadă că și-au însușit cunoștințele predate de reprezentanții Serviciului Management Situații de Urgență (SMSU) din cadrul Primăriei Sectorului 2 cei aproximativ 500 de elevi prezenți la ore, însoțiți de cadre didactice și nedidactice, s-au adunat pe platoul școlii în numai zece minute.

Potrivit scenariului, în urma seismului au rezultat și două victime, care au primit ajutor din partea membrilor Asociaţiei „Foişorul de Foc = Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă", fiind evacuați în siguranță.

La bunul mers al exercițiului de simulare a cutremurului au participat membrii SMSU din Primăria Sectorului 2, reprezentanți ai Detașamentului de Voluntari de la Școala Postliceală "Fundeni", ai detașamentelor civice voluntare de la "Emil Racoviță", "A. D. Xenopol" și "Lucian Blaga", precum și ai Asociaţiei „Foişorul de Foc = Voluntariat şi Parteneriat pentru Viaţă"

Exerciții similare vor continua și în perioada următoare la alte unități de învățământ din sectorul 2.

Etichete: colegiul emil racovita, Sectorul 2, seism, simulare cutremur, victime cutremur

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE